Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 25 iunie 2013

O „gaura” pe suprafata Soarelui ar putea perturba furnizarea energiei electrice, functionarea dispozitivelor GPS si a telefoanelor mobile in urmatoarele 2 luni

Niciun comentariu :
Foto: NASA - Gaura coronala solara - 29 mai 2013
Un satelit observator al NASA a depistat o gaura coronala in atmosfera Soarelui. Ce efect are acest fenomen asupra Planetei albastre. 

Pe inregistrarea video realizata de Solar Dynamics Observatory, care apartine Agentiei spatiale americane (NASA), se observa ceva care poate fi catalogat drept o gaura coronala. O gaura coronala este o zona a soarelui unde campul magnetic se deschide permitand eliberarea materiei in exterior. Imaginati-va ca intepati un balon din care heliul este eliberat treptat. Ei bine, soarele nu se va micsora ca un balon, dar gaura coronala va ramane si va emite un vant solar avand viteze de pana la 500 de mile pe secundă, ce se va raspandi in toate directiile.

Gaurile coronale se formeaza atunci cand campul magnetic al Soarelui este expus la spațiul interplanetar unde exista si alte campuri magnetice solare, permitand astfel materiei sa scape din cauza smuciturii provocate de interactiunea campurilor. Oamenii nu au fost constienti de aceste gauri pana in 1970, atunci cand primele imagini clare ale acestui fenomen au fost captate de catre statia spatială Skylab.


In general, aceste emisii de particule se afla la originea celor mai frumoase si incantatoare aurore boreale. Uneori insa, aceste furtuni electromagnetice determina mari pene de curent si perturba comunicatiile prin satelit.

NASA a anuntat, fara o panica aparenta, ca aceasta gigantica gaura coronala ar putea determina, in urmatoarele doua luni, aparitia mai multor intreruperi in furnizarea energiei electrice, putand, de asemenea, perturba functionarea dispozitivelor GPS si a telefoanelor mobile. In 1989 NASA a inregistrat o furtuna solara puternica in Quebec care a provocat perturbari in retelele electrice. Ea a fost urmata de intreruperi in functionarea satelitilor de comunicatii si de navigatie.

Foto: NASA - Gaura coronala solara - 25 iunie 2013
Surse:
HNGN
incomemagazin

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu