Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 18 aprilie 2007

Cateva principii spirituale importante in Yoga - III

Niciun comentariu :
Discutiile despre existenta sau inexistenta lui Dumnezeu sunt inutile. Numai experienta directa e cea care aduce beneficiile maxime.
Pentru aceasta, 2 lucruri sunt esentiale:
1. Dedicarea vietii comuniunii cu Dumnezeu (rugaciunea).
2. Dedicarea vietii ajutorarii dezinteresate a celorlalti (Karma Yoga).

Dumnezeu da intelepciunea sa celor cu suflet bun. Aceasta intelepciune nu poate fi transmisa, deoarece cand vine de la Dumnezeu, nu vine doar sub forma unor idei seci, ci vine sub forma unor trairi revelatoare, in care ideile sunt traite cu toata fiinta. De aceea este esential ca aspirantul spiritual sa isi cladeasca un suflet bun, ajutandu-i dezinteresat pe ceilalti. Ideile pot fi scrise, dar doar cel care are inteleciune le va trai si intelege in totalitate. Astfel, intelepciunea lui Dumnezeu este ascunsa inevitabil fata de cei rai.

Rugaciunea (aspiratia sincera a sufletului catre Dumnezeu) este esentiala. Ea trebuie sa fie sincera si plina de ardoare, precum cea a unui copil.

Pe omul bun care se roaga, Dumnezeu il va salva intotdeauna, chiar din cele mai mari dezastre, si chiar cand totul pare ca fiind pierdut. Niciodata nu trebuie deznadajduit, fiindca in acest caz totul se va dovedi la final ca a fost in folosul aspirantului spiritual.

Practica spirituala egoista duce pana la un anumit nivel, dar apoi va apare o nemultumire sufleteasca care nu mai poate fi neglijata. In ultima instanta Dumnezeu e cel care da mantuirea, asa ca atunci aspirantul trebuie sa uite de el insusi, si sa se dedice binelui celorlalti. Cine practica asta, se va convinge si de adevarul dictonului "inveti invatandu-i pe altii".

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu