Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 18 aprilie 2007

Fructele care ne apara de cancer

Niciun comentariu :
Toata lumea este speriata de cancer, boala secolului, dar ce masuri putem lua pentru a ne feri de ea? Doctorii au cazut de acord asupra unui singur lucru: rolul alimentatiei este esential in aparitia bolii.

Se pare ca antioxidantii care se gasesc in afine si struguri previn dezvoltarea cancerului la colon, pe locul patru ca frecventa a aparitiei.
AFINE

De aceea, pentru a preveni cancerul, mai ales daca avem cazuri de bolnavi in familie, trebuie sa consumam cat mai multe alimente anticancer. Dintre acestea, afinele si strugurii sunt printre cele mai importante, este rezultatul cercetatorilor de la Rutgers University din New Jersey (SUA). Intr-un experiment realizat pe soareci, ei au imbolnavit micutele rozatoare cu ajutorul unei substante de tipul aditivilor alimentari (temutele E-uri), in maniera similara producerii bolii asupra oamenilor. Jumatate dintre animale au urmat dieta normala, iar cealalta jumatate a mancat aceeasi dieta suplimentata cu "pterostilbene" un antioxidant prezent in afine si struguri.
STRUGURI SI KIWI

Rezultatele au fost uimitoare: dieta care continea intre cinci si zece la suta fructe de padure ca afine, mure, coacaze, merisor, zmeura a dus la micsorarea cu pana la 80 la suta a tumorilor colonului. In plus, polifenolii care se gasesc in strugurii negri si kiwi au redus inmultirea celulelor colonului si au inhibat anumite gene care determinau inflamarea colonului si esofagului, ambele fiind considerate factori de risc in declansarea cancerului, se arata intr-un alt studiu al savantilor de la Universitatea din Ohio. Polifenolii reduc colesterolul, care se depune pe peretii intestinelor, stiuta fiind legatura dintre consumul mare de grasimi saturate si aparitia cancerului.
(Ioana Daian)
Sursa: Ziarul

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu