Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 27 aprilie 2007

O cheie a progresului personal

Niciun comentariu :
In foarte multe privinte, diferenta intre un progres accelerat si unul lent este facuta de capacitatea si determinarea de a invata de la altii. Cei care isi irosesc timpul se gandesc adesea la ce defecte au ceilalti si isi pierd timpul criticandu-i fara folos pe cei mai prosti ca ei; cei care isi doresc ardent sa evolueze se gandesc adesea la calitatile celorlalti, si cauta sa invete si sa asimileze cat mai mult de la cei mai evoluati ca ei. Diferenta poate parea mica sau neinsemnata, dar ea poate face diferenta intre o viata ratata si una fructificata pe deplin.

Este foarte util sa cautam oamenii care au foarte dezvoltate calitatile pe care noi dorim sa le asimilam, fiindca doar astfel ii vom gasi. Oamenii foarte valorosi nu se intalnesc la tot pasul, si poti ajunge sa-i intalnesti doar daca urmaresti constient asta. Apoi, dupa ce am ajuns sa fim in preajma lor, prin analiza si empatie putem descoperi mecanismele pe care le angreneaza acestia, si le putem apoi asimila in propria fiinta.

De la un om valoros poti invata mult mai usor decat dintr-o carte, fiindca nu intotdeauna cuvintele pot reproduce exact realitatea, pe cand atunci cand suntem fata in fata cu un om care manifesta intens anumite calitati, percepem in mod nemijlocit realitatile care stau la baza manifestarii calitatilor.

Aceasta modalitate de a evolua in viata poate fi aplicata pentru asimilarea si amplificarea calitatilor pe multiple planuri: afective, intelectuale, vitale, spirituale s.a.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu