Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 23 aprilie 2007

Sfaturi despre Yoga - II

Niciun comentariu :
Recomand incepatorilor in practica Yoga asocierea si imprietenirea cu yoghini mai avansati. Astfel poti invata multe in timp scurt, atat teoretic cat si practic.

In orice constructie, fundatia si baza sunt foarte importante. Pe ele se vor sprijini in continuare etajele superioare, iar inaltimea constructiei va depinde de trainicia bazei.
Fundatia in practica Yoga e reprezentata de Yama si Niyama (regulile morale si etice). Un cautator spiritual care are si isi mentine un caracter detestabil nu va putea avea acces nici la intelepciunea spirituala, nici la realizarile spirituale inalte.

Baza in practica este reprezentata de asane (posturile corporale Yoga) si de Pranayama(exercitiile de respiratie Yoga). Practicandu-le, yoghinul obtine multe beneficii atat in privinta sanatatii, cat si beneficii ce decurg din acumularea si folosirea energiilor subtile benefice.

Practicand dedicat aceste aspecte de baza din Yoga, yoghinul dobandeste prin anumite mecanisme ceea ce se numeste in mod generic "puteri paranormale". Sfatul meu este de a nu face parada de acestea. Yoghinul avansat trebuie sa aiba puterea morala de a nu le face publice, si de a uza de ele doar atunci cand sunt neaparat necesare pentru a ajuta pe altcineva, si atunci asigurandu-se de faptul ca acest lucru nu va deveni cunoscut. Cel mai bine este sa nu stie nimeni ce faci pentru a obtine anumite efecte benefice. Procedand altfel, yoghinul este supus pericolului iminent al decaderii morale si spirituale.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu