Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 16 aprilie 2007

Sfaturi despre Yoga - I

Niciun comentariu :
Avand aspiratia de a scapa de suferinta, sau altfel spus de a atinge starea de fericire/pace interioara prezenta clipa de clipa si care nu poate fi afectata de nimic exterior, cred ca scopul initial al yoghinului incepator este de a cauta sa-si rezolve problemele cele mai stringente/importante.

Sanatatea.
In cazul bolilor acute, trebuie urmat tratamentul obisnuit.
Yoga il ajuta pe incepator sa-si imbunatateasca sanatatea prin mai multe metode:
1. Asanele (posturile corporale Yoga).
In primul rand asanele vor incarca practicantul cu energie subtila benefica, de multiple feluri, lucru ce va avea o influenta extrem de binefacatoare asupra starii de sanatate generala a practicantului.
Gradat, pe masura ca asanele sunt invatate si practicate, se poate ajunge la o medie de 2 ore pe zi, timp in care sunt practicate 12 asane sau mai multe. In marea majoritate a asanelor trebuie relaxat cat mai mult corpul. Nu trebuie fortat in niciun caz, postura trebuie mentinuta atat timp cat este placuta sau suportabila, eventual repetand executiile dupa o mica pauza de constientizare.
Dupa 1 an de executie a posturilor, practicantul poate alege sa puna accentul in practica pe acele posturi Yoga care ajuta in mod specific in cazul problemelor sale particulare de sanatate.

2. Alimentatia
Este recomandata o alimentatie lacto-vegetariana. Alimentele trebuiesc mestecate foarte bine. Dieta trebuie sa contina multe fructe si legume in stare proaspata, lapte, branza, paine neagra, alune, cereale samd. Se recomanda renuntarea la cafea, alcool, bauturi gen Coca-Cola.

3. Exercitiile de respiratie
Practicantul va invata se respire in mod amplu, profund. Se recomanda renuntarea la fumat.

4. Diverse alte tehnici Yoga
Sunt indicate practica unor tehnici Yoga de purificare a stomacului si colonului, anumite exercitii pentru ochi, tehnici yoghine de igiena (curatarea nasului, limbii). Exista o multime de tehnici Yoga mai avansate care au efecte in vederea restabilirii starii de sanatate.

O regula importanta este respectarea caii de mijloc. Incepatorul are tendinta sa asocieze spiritualitatea cu extremele si cu senzationalul. Aceasta este o mare greseala. In tot ceea ce face, practicantul trebuie sa aiba o masura si sa se incadreze in limitele dictate de bunul simt. De exemplu, practicantul poate practica 1 data pe saptamana postul negru alimentar de 24 de ore, in care sa nu manance nimic (lucru cu multiple valente binefacatoare), dar in acest timp este indicat sa bea minim 2 litri de apa, iar prima masa de dupa iesirea din post, nu trebuie sa fie copioasa, ci usoara si frugala.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu