Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 21 iunie 2013

Human Rights Without Frontiers cu ochii pe justiţia română în cazul Gregorian Bivolaru

Niciun comentariu :
În luna iunie cea mai importantă organizaţie care apără drepturile omului, libertăţile religioase şi de credinţă: Human Rights Without Frontiers (Drepturile Omului fără Frontiere) a inclus în newsletterul ei cazul profesorului de yoga Gregorian Bivolaru. Această menţiune vine ca o reacţie la sentinţa dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, pe 14 iunie 2013, privitoare la dl. Gregorian Bivolaru. Aflat în atenţia organizaţiei de ceva vreme, cazul dlui Bivolaru a ridicat mai multe semne de întrebare legate de sistemul juridic din România, care este în continuare influenţat de aceleaşi grupuri de interese.

Documentul, care vorbeşte de la sine pentru toţi aceia cărora le pasă de justiţia şi de dreptatea din societatea noastră, ar trebui să fie un semnal de alarmă: oare sistemul juridic din România respectă standardele europene? Răspunsul este (din păcate) negativ deocamdată. Faptele semnalate aici arată că felul în care a fost tratat acest caz se apropie de fapt de modul în care fostul regim comunist trata astfel de situaţii.

În acest context reamintesc faptul că dl. Gregorian Bivolaru a primit azil politic în Suedia în 2005, pe motiv că nu va avea parte de un proces corect în România. Acest lucru a fost dovedit din plin de situaţia actuală.
Câte voci mai trebuie să fie auzite până când aceste abuzuri să înceteze, iar cei care au pus interesele personale deasupra principiilor unei societăţi omeneşti normale să fie revocaţi din funcţiile de decizie şi să fie aduşi în faţa justiţiei?

Dacă vrei să fii de ajutor, trimite mai departe aceste documente, astfel încât toată lumea să ştie ce se întâmplă acum, în România secolului XXI. Mulţumesc!

Puteţi citi aici reacţia unei alte organizaţii pentru apărarea drepturilor omului, Soteria International, una dintre organizaţiile internaţionale care au investigat constant şi care au adus în atenţia publicului internaţional cazul domnului Bivolaru.
Iată newsletterul  Human Rights Without Frontiers:

HUMAN RIGHTS WITHOUT FRONTIERS INT'L

ROMÂNIA

Şase ani de închisoare pentru Gregorian Bivolaru, fondatorul celei mai mari mişcări de yoga din România

17 iunie 2013

Redactor-şef: Willy Fautre
Human Rights Without Frontiers, care a monitorizat activitatea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România în luna mai, solicită Comisiei Europene să verifice respectarea legii în acest proces controversat şi să îşi publice opinia în următorul raport al Mecanismului de Cooperare şi Verificare asupra progresului României.
Comisia Europeană şi-a exprimat deja, de două ori în ultimele 12 luni, îngrijorarea legată de nerespectarea independenţei justiţiei. 

HRWF (17.06.2013) – După nouă ani de procese controversate, Gregorian Bivolaru, faimosul disident politic închis de trei ori în timpul regimului Ceauşescu şi fondatorul celei mai mari mişcări de yoga din România, a fost condamnat pe 14 iunie 2013, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România, la şase ani de închisoare. Condamnarea a fost dată pentru acte sexuale cu un minor.

Acuzaţia a fost formulată ca rezultat al unui atac fără precedent al poliţiei, din 18 martie 2004, când 300 de poliţişti mascaţi şi înarmaţi din plin au descins în 16 locuinţe private ale practicanţilor yoga.

Minora în cauză (17 ani şi jumătate) a fost interogată timp de 13 ore şi a fost forţată să scrie o declaraţie care a fost apoi folosită, fără drept, ca şi plângere. În ciuda faptului că, apelând la ajutorul unui avocat, ea şi-a retras declaraţiile în dimineaţa celei de-a doua zile, cazul a fost îndreptat către proceduri judiciare ireversibile.

Cererea ei a fost respinsă şi ea a fost târâtă prin tribunale timp de nouă ani, folosită pe post de victimă în procesul împotriva domnului Bivolaru, deşi ea a negat continuu că ar fi avut relaţii sexuale cu el.

La ultima şedinţă de judecată, din data de 14 iunie 2013, a încercat din nou să fie scoasă din acest caz, depunând o cerere de a da o nouă declaraţie sub jurământ, susţinând că nu a avut niciodată relaţii sexuale cu dl. Bivolaru, că nu a fost niciodată sedusă sau traficată de el şi că nu face nicio plângere împotriva lui. Judecătorul a respins în grabă cererea ei.
Bivolaru a fost declarat nevinovat în 2010 şi în 2011
Pe 23 aprilie 2010, în urma a numeroase proceduri judiciare, preşedintele completului de judecată de la Tribunalul Sibiu (Secţia Penală), Daniela Czika, a decis că Gregorian Bivolaru este nevinovat în cazul fiecărei acuzaţii: act sexual cu un minor, trafic de persoane. Procuratura a făcut apel, dar pe data de 14 martie 2011 Curtea de Apel din Alba Iulia a respins ca „nefondat apelul formulat de Procuratură în legătură cu decizia nr. 86/23.04.2013 a Tribunalului Sibiu – Secţia Penală, în dosarul nr. 405/85/2005”.
În 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decide rejudecarea
Pe 12 aprilie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie respinge decizia Tribunalului Sibiu şi a Curţii de Apel Alba Iulia şi decide rejudecarea de către completul format din judecătorii Ionuţ Matei, Ioana Bogdan şi Cristina Rotaru. La nouă ani de la descinderi, cazul încă se mai judecă.

Pe 9 mai 2013, la instanţa supremă din Bucureşti s-a desfăşurat un nou termen în procesul împotriva lui Gregorian Bivolaru, care a primit azil politic în Suedia în 2005. Avocaţii lui Bivolaru au repetat solicitarea urgentă ca acesta să fie audiat printr-o comisie rogatorie românească în Suedia, unde Curtea Supremă de Justiţie din Stockholm a refuzat extrădarea lui şi i-a oferit azil politic. HRWF Int'l a fost prezentă la acel termen de judecată, despre care s-a anunţat oficial că tratează acuzaţiile de trafic de persoane, şi nu de act sexual cu un minor.

Cinci săptămâni mai târziu, Înalta Curte a renunţat să mai aştepte unda verde de la Stockholm, acuzând autorităţile suedeze de „superficialitate şi lipsă de seriozitate” şi a dat în grabă un verdict definitiv şi irevocabil: 6 ani de închisoare.
Sistemul juridic din România, sub supravegherea Comisiei Europene
În iulie 2012, Comisia Europeană a publicat raportul periodic asupra progresului României, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. La acel moment, s-au ridicat semne de întrebare consistente în legătură cu modul în care se face justiţie şi cu independenţa sistemului juridic în România. Comisia executivă a UE a declarat că este îngrijorată în mod special de „manipulările care afectează instituţii şi membri ai sistemului juridic şi care au un impact considerabil asupra societăţii ca întreg”.

Comisia a făcut apoi mai multe recomandări României şi a indicat de asemenea că, şase luni mai târziu, va realiza un raport despre modul în care recomandările au fost puse în practică.

În raportul care a urmat, adoptat pe 30 ianuarie 2013, Comisia a conchis că România a implementat doar câteva dintre recomandările sale, şi nu pe toate.

Comisia a subliniat din nou că nerespectarea independenţei justiţiei şi instabilitatea instituţiilor judiciare rămân o sursă de îngrijorare.
Următorul raport se află în pregătire.

HRWF INT'L
va publica în curând raportul asupra misiunii sale de a descoperi faptele în România, între 8 şi 16 mai 2013. Cei care sunt interesaţi de acest raport sunt rugaţi să trimită un email la

Human Rights Without Frontiers
Avenue d'Auderghem 61/16
1040 Brussels, Belgia
tel: +32 2 3456145
fax: +32 2 3437491
Website: http://www.hrwf.net/
email: international.secretariat.brussels@hrwf.net

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu