ADN-ul din alimentele modificate genetic se infiltrează în sângele gazdei
Traducere şi adaptare de Marian Apostol (AIM) după
S.O.T.T.
Un
nou studiu publicat recent arată că există suficiente dovezi
ştiinţifice că fragmentele de ADN provenite din alimente conţin gene
complete care ajung în sistemul circulator omenesc într-un mod
misterios. Sau poate că mecanismul este deja cunoscut şi se aplică în secret.
Într-una din
probele de sânge analizate, concentraţia ADN-ului "străin" (ce provine
din alimentaţie) a fost mai mare decât cea a ADN-ului propriu
subiectului. Studiul s-a realizat pe mai mult de 1.000 de probe de sânge
uman. Rezultatele acestui studiu, care sunt disponibile public la
Public Library Of Science, confirmă ceea ce era în discuţie de mulţi
ani.
Atunci când este vorba de culturi şi alimente modificate
genetic, publicul habar n-are de efectele pe termen lung ale acestora.
Consumul de alimente modificate genetic a început în urmă cu doar 20 de
ani (1994). Este practic imposibil ca autorităţile de sănătate să
testeze toate combinaţiile posibile pe o populaţie suficient de diversă,
pentru o perioadă de timp suficient de mare, pentru ca să spună apoi cu
certitudine că aceste alimente modificate genetic sunt cu adevărat
inofensive.
Geneticianul David Suzuki a exprimat recent această
îngrijorare, spunând că umanitatea face parte dintr-un imens "experiment
genetic" început de mulţi ani, pentru că mii de oameni consumă alimente
modificate genetic. Are dreptate.
În ultimii ani, noile
cercetări în ştiinţele genetice au arătat că organismele fac schimb de
gene. Înainte de asta, se presupunea că genele se transmit numai în mod
individual şi numai în interiorul aceleiaşi specii, numai pe cale
reproductivă. Iată că era greşit. Astăzi oamenii de ştiinţă recunosc că
genele se transmit nu numai între membrii individuali din aceeaşi
specie, dar şi între membri ce fac parte din specii diferite!
"Sângele
uman este considerat un mediu bine izolat de mediul exterior şi de
tractul digestiv. Conform acestei paradigme, marile macromolecule
rezultate din consumarea alimentelor nu pot trece direct în fluxul
sanguin. În timpul digestiei, se credea că proteinele şi ADN-ul sunt
fragmentate în bucăţi mai mici, aminoacizi şi acizi nucleici, care apoi
sunt absorbiţi printr-un proces complex şi distribuiţi către diferitele
zone ale trupului prin sistemul sanguin."
"Acum, conform acestei
analize recente bazată pe mai mult de 1.000 de probe de sânge uman, din 4
studii independente, vă putem anunţa că avem certitudinea că
fragmentele de ADN derivate din alimentaţie care sunt suficient de mari
ca să contină gene întregi care pot să evite degradarea (fragmentarea în
bucăţi mai mici) şi ajung în sistemul circulator uman printr-un
mecanism necunoscut".
"Într-unua din probele de sânge analizate,
concentraţia relativă a ADN-ului provenit din plante era mai mare decât
cea a ADN-ului uman. Mai exact, concentraţia de ADN vegetal a fost
constantă în probele de plasmă izolată, în timp ce în probele
non-plasmatice de sânge nu s-a găsit ADN vegetal".
Nu
este deloc ca şi cum omul se împerechează cu un măr, o banană sau un
morcov, pentru a face schimb de gene. Ceea ce au facut biotehnologia şi
corporaţiile ca Monsanto a fost să permită transferul de gene de la o
specie la alta fără să se mai respecte limitările şi constrângerile
naturale. Aşa ceva se numeste ştiinţă nocivă. Condiţiile şi regulile
biologice naturale care permit transferul de gene între indivizi din
cadrul aceleiaşi specii, sunt altele decât cele din cazul indivizilor
din specii diferite.
"Ştiinţa" biotehnologiei de azi se bazează
pe presupunerea că principiile ce guvernează moştenirea genelor sunt
aceleaşi atât în cazul transferului clasic, cât şi a celui recent
descoperit. Acum însă este evident că înainte să continuăm cu această
promovare a consumului de alimente modificate genetic, ele ar trebui să
fie mult mai detaliat studiate în mod riguros.
Din această
perspectivă, cum este posibil ca autorităţile oficiale să considere
asemenea "minuni" ca sigure pentru consum? Se pare că suntem o adunătură
de creduli... Dar iată că unii dintre noi încep să îşi pună întrebări!
"O
singură şi aparent neînsemnată mutaţie în genomul fiinţei umane poate
să declanşeze enorm de multe schimbări. Ideea e că atunci când extragi o
genă din ADN-ul originar şi o inoculezi într-un alt ADN, practic îi
schimbi contextul: vecinătăţile sunt altele, efectele prezenţei acestei
gene în noua gazda vor fi altele".
"Nu există nici-un mod de a
prezice în mod infailibil ce schimbări va produce mutarea genei, la ce
se va ajunge. Se crede că astfel proiectăm noi forme de viaţă, dar ceea
ce rezulta este atât de diferit încât nici nu te asteptai. Promotorii
organismelor modificate genetic spun că au bune intenţii, dar adevărul
este că intenţia este pur financiară: banii", spune David Suzuki.
Adevărul
este că intenţiile sunt dincolo de bani, şi sumt mult mai incredibile
decât vă puteţi imagina, dar asta e o altă poveste.
Concluzia
importantă actuală este că ADN-ul din alimente (modificate genetic)
poate să ajungă şi chiar ajunge în ţesuturile animale şi în produsele
lactate pe care apoi oamenii le mănâncă.
Există studii care arată
că atunci când oamenii sau animalele digeră alimente modificate
genetic, genele create artificial călătoresc nestingherite şi ajung în
interiorul bacteriilor benefice care există în mod natural în intestine.
Cercetările arată că aceste organisme microscopice care se află în
intestine sunt capabile să găzduiască secvenţe ADN ce provin din plante
modificate genetic!
Începând cu anul 1996, culturile modificate
genetic au fost infiltrate în alimentaţia animalelor, iar în prezent se
consideră "normal" ca în crescătorii să existe pentru animale o dietă
compusă 100% din furaje modificate genetic! Studiile de specialitate au
demonstrat că aceste animale hrănite cu OMG au dezvoltat inflamaţii
severe ale stomacului şi supradimensionarea uterului.
Este foarte
important să ştim că transferul de gene de la plantele modificate
genetic către speciile de plante existente în mod natural a dat naştere
la aşa-numitele specii rezistente. Conform Organizaţiei Mondiale a
Sănătăţii, transferul de gene de la OMG către culturile clasice
(ne-modificate genetic) pun în pericol siguranţa alimentaţiei. "Riscul
este cât se poate de real, din moment ce s-a arătat că urme de porumb
modificat genetic aprobat numai pentru furajarea animală au fost
descoperite în lanurile de porumb destinate consumului uman în SUA".
Adevărul
este că inginerii geneticieni nu au luat în considerare niciodată până
acum acest transfer de gene. Ca rezultat, acum nu putem decât să asistăm
la consecinţele nefaste ale acestui joc periculos ce face ca genele de
la OMG să inoculeze şi să MODIFICE culturile clasice, naturale. O echipă
de cercetători au descoperit că o genă care este rezistentă la
ierbicide s-a propagat prin intermediul polenului la o distanţă aflată
la 21 de km !
Până acum, guvernele spuneau că transferul de ADN
de la culturile / alimentele modificate genetic către cele naturale este
improbabil să apară. Acum s-a demonstrat că ele au greşit, sau poate că
deja ştiau asta? Deocamdată, pe această temă se cunosc prea puţine, iar
ceea ce se ştie azi nu este deloc încurajator...
Există studii
care arată că folosirea furajelor şi alimentelor modificate genetic
conduce la diverse boli, unele grave. Am prezentat informaţii şi
atenţionări despre toate acestea de mai mult timp. Descoperirile recente
se adaugă îngrijorărilor din ce în ce mai mari, iar oamenii au început
deja să nu mai accepte OMG. Interzicerea OMG este singura măsură de bun
simţ ce se impune cât mai rapid, cel puţin până când se va demonstra
(oare, vreodată?) că ele sunt cu adevărat sigure pentru consum.
De aceea nu mai este o ciudăţenie că multe ţări din lume au interzis complet orice organisme modificate genetic.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu