Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 19 martie 2008

Monitorizarea totala de catre "Big Brother" se face cu acordul si ajutorul nostru

Un comentariu :
Cu ani in urma obsesia securitatii era sa stie cat mai multe despre tine: ce vorbesti la telefon, unde mergi, cu cine te vezi, ce prieteni ai, etc. Pentru asta faceau o gramada de eforturi tehnice, de filaj, era necesara aparatura de ascultare, se vorbea cu informatori.

Cred ca astazi intentiile serviciilor secrete nu s-au schimbat major. Iar munca lor a devenit cu mult mai simpla deoarece mijloacele tehnice au evoluat foarte mult. Spre exemplu telefonul mobil fara de care se putea trai acum 15 ani, a devenit astazi o "necesitate". Adica tot omul isi ia automat telefonul cu sine oriunde s-ar duce. Iar de aici rezulta un foarte bun dispozitiv de localizare si chiar de ascultare, nu numai a convorbirilor dar a si a mediului ambiant in care se afla telefonul.

Recent, George Buhnici a deschis pe blogul sau o discutie pe tema legalitatii localizarii angajatilor prin telefon, prezentand totodata si o imagine furnizata de softul de localizare folosit la noi de catre Orange in cadrul serviciului monitorizare flota. Exista si un serviciu identic furnizat de catre Vodafone.
Desi serviciile de monitorizare sunt oferite contra cost companiilor pentru a-si "verifica" proprii angajati, puteti fi siguri ca "serviciile" au acces la aceasta monitorizare si pentru telefoanele private in acelasi mod in care au acces si la orice convorbire.

La o zi dupa articolul lui Buhnici, tema a fost preluata de catre ziarul Adevarul, care comenteaza si cadrul legal in care se poate face monitorizarea.

Si cand te gandesti ca totul se face cu acordul nostru si uneori din initiativa noastra. Adica nu ne forteaza nimeni sa purtam un dispozitiv de urmarire si ascultare pentru ca o facem de buna voie.

Am deschis discutia asta pentru ca sunt multi oameni care nu cred in "povestile cu ascultatul si urmaritul" de catre servicii ori Big Brother. Yoghinii insa au fost printre cei care avut supriza sa primeasca o confirmare a monitorizarii lor, in 2004, cand toata mass media anunta ca MISA este monitorizata de 10 ani de zile, din motive de siguranta nationala (!!!!), costurile acestei monitorizari fiind estimate la circa 2 milioane de euro.

Cititi si:
Gregorian Bivolaru despre persecutiile politice la care au fost supusi yoghinii dupa 1989
Gregorian Bivolaru, MISA si serviciile secrete - Abuzurile SRI si ale Jandarmeriei
Contrafacerea dosarelor MISA - Gregorian Bivolaru

Un comentariu :

  1. Sincer...? In zona mea de existenta e mai raspandita reteaua de telefonie Orange. Unde lucram telefoanele pe care foloseam cu retea de telefonie Vodafone mergeau mereu ok, dar nu prea mergeau cele cu retea Orange si mai aparusera mici probleme la cele Zapp...dar...sincer, am concluzionat ca daca oamenii sunt incapabili la locul lor de munca, daca dotarea tehnica e depasita de nr de apeluri...apar probleme de genul : "n-ai de lucru...fa-ti". De ce am concluzionat ca factorul uman e rotita slaba? Simplu.Si cu romtelecom am avut diverse mici probleme, de natura umana si /sau tehnica.(pot sa va spun si de RDS-ul meu).Prostia si dezinteresul la locul de munca exista, nu i se poate face nimic in romania si asta e.V-am scris doar pt. a nu va impacienta mai mult decat mine, pt dezinteresul la locul de munca al romanilor in romania.

    RăspundețiȘtergere