Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 31 martie 2008

Studiu: Telefoanele mobile, mai periculoase decat fumatul

Niciun comentariu :
Se pare ca am avut dreptate cu articolele ROMÂNII EXPUŞI RADIAŢIILOR EMISE DE ANTENELE GSM si Telefoanele mobile altereaza ADN-ul uman, provocand cancer si infertilitate .

Telefoane mobile ar putea cauza moartea mult mai multor oameni decat fumatul, arata un studiu realizat recent de un specialist in neurochirurgie, citat de cotidianul britanic The Independent. El afirma ca oamenii ar trebui sa evite utilizarea lor pe cat posibil, iar guvernele si companiile din industria de telefonie mobila trebuie sa ia masuri imediate pentru a reduce riscul de expunere la radiatii.
Studiul, realizat de Vini Khurana, doctor in neurochirurgie, se bazeaza pe probe – prezentate in exclusivitate pe site-ul IoSPress in octombrie – care indica faptul ca utilizarea telefoanelor mobile pentru mai mult de 10 ani poate duce la dublarea riscului de aparitie a cancerului cerebral. Khurana sustine ca, in general, cancerul se dezvolta in aproximativ 10 ani, ceea ce invalideaza declaratiile oficiale bazate pe studii realizate anterior, care includeau foarte putini oameni care sa fi folosit telefonul mobil pentru o perioada atat de lunga.

Profesorul Khurana – un neurochirurg consacrat, care a primit 14 premii in ultimii 16 ani si a publicat peste treizeci de lucrari stiintifice – a analizat peste 100 de studii legate de efectele telefonului mobil. El admite importanta acestor dispozitive in cazuri de urgenta, dar avertizeaza ca “exista o importanta serie de dovezi pentru stabilirea unei legaturi intre folosirea telefonului mobil si anumite tumori cerebrale”. El mai afirma ca ipoteza sa va fi “definiv demonstrata” in urmatoarea decada.

Avand in vedere ca tumorile cerebrale maligne reprezinta un “diagnostic al sfarsitului vietii”, el adauga, citat de The Independent: “Ne confruntam cu o situatie neprevazuta si extrem de periculoasa”. Autorul studiului si-a exprimat ingrijorarea fata de evolutia problemei si lanseaza un apel catre guverne si industria telefoniei mobile pentru a se lua masuri imediate; altfel, in urmatorii 10 ani frecventa tumorilor cerebrale maligne va creste la nivel global si va fi prea tarziu pentru interventia medicala.

“Este evident ca acest pericol are un efect mult mai mare asupra sanatatii publice decat azbestul sau fumatul”, spune profesorul Khurana, care a declarat pentru IoS ca afirmatiile sale se bazeaza pe faptul ca in acest moment, in lume, exista 3 miliarde de oameni care folosesc un telefon mobil, de trei ori mai multi decat cei care fumeaza.

La sfarsitul saptamanii trecute, Asociatia Operatorilor de Telefonie Mobila a calificat studiul lui Khurana drept “o discutie selectiva individuala a literaturii stiintifice “ care “nu reprezinta o analiza echilibrata” si “are concluzii opuse celor ale World Health Organisation (WHO) si a mai mult de 30 de alte analize stiintifice independente”.

La inceputul acestui an, guvernul francez a lansat un avertisment privind utilizarea telefonului mobil, mai ales in cazul copiilor. Germania isi sfatuieste, si ea, cetatenii sa minmalizeze folosirea acestor dispozitive, iar Agentia Europeana pentru Mediu a cerut ca riscurile de expunere la radiatie sa fie reduse, mai scrie The Independent.

de Andreea Flintoaca Hotnews.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu