Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 11 martie 2008

Un fost procuror comunist dezvaluie: Magistratii-securisti, formati la scoala de la Bran

2 comentarii :
Inainte de 1989, nici un procuror nu ajungea sef daca nu era instruit special la scoala Securitatii de la Bran, dezvaluie ex-procurorul Alexandru Pantea intr-un amplu interviu pe care il publicam incepand de astazi in "Romania libera". La scoala Securitatii de la Bran, tinerii procurori erau invatati sa fabrice probe, sa santajeze, sa aresteze, sa ancheteze, sa admita torturarea si exterminarea oponentilor regimului comunist. Metodele preferate de Securitate si predate la scoala de la Bran erau "Radu" (iradierea), "Pasarici" (internarea la spitalul de nebuni si folosirea drogurilor) si "Stanica" – model de tortura practicat de tortionarul cu acelasi nume. Lectiile erau predate de generali de Securitate si Militie, precum si de procurori de la Procuratura Generala a Romaniei. Procurorii instruiti la Bran primeau ordinele Securitatii prin ofiterii de legatura care le erau repartizati imediat dupa absolvirea scolii. Arestau la ordin, eliberau la ordin, in functie de interesele Securitatii. Pantea sustine ca, dupa 1989, in functiile de conducere ale procuraturilor au ajuns tot absolventi ai scolii de la Bran. El da si exemple in acest sens. Pentru a se realiza cu adevarat reformarea Justitiei, ar trebui publicate numele tuturor absolventilor scolii de la Bran, sustine Pantea. Acum, aceasta scoala, cu tot cu arhivele ei, este a Serviciului Roman de Informatii. "Romania libera" a solicitat de la SRI numele absolventilor scolii de la Bran, dar purtatorul de cuvant al institutiei, Marius Bercaru, ne-a transmis ca "SRI nu da astfel de informatii".

Scoala securitatii de la Bran a pregatit pe banda rulanta magistrati – procurori si judecatori – pentru a aresta, ancheta si condamna chiar la moarte, la ordinele Consiliului Securitatii Statului si ale Partidul Comunist Roman (PCR). Tenebrele acestei "scoli" si modul in care absolventii au fost obligati sa execute ordinele Securitatii si ale PCR sunt relatate in exclusivitate pentru "Romania libera" de catre Alexandru Pantea, fost procuror si in acelasi timp ofiter acoperit al Securitatii. "Este momentul sa vorbesc despre atrocitatile sistemului comunisto-securist pentru ca nimeni dintre procurori nu a facut-o pana acum. Unii dintre fostii mei colegi ar putea spune ca sunt tradator pentru ca mi-am incalcat juramantul facut la intrarea in acea scoala, numai ca eu atunci nu am stiut ce ma asteapta, apoi n-am putut iesi din sistem de frica. Acum este timpul ca tinerii sa stie ce s-a intamplat cu adevarat, cum erau distruse destine doar la comanda unor activisti PCR si securisti", si-a justificat Pantea demersul.

SRI nu dezvaluie numele magistratilor scoliti la Bran
Pana acum nu au aparut dezvaluiri concrete despre faptul ca multi magistrati au fost instruiti la scolile Securitatii sa ucida, sa aresteze, sa tortureze. Fostul procuror-ofiter acoperit Alexandru Pantea sparge gheata si aduce in fata opiniei publice probe – fotografii, nume de procurori si de profesori – despre existenta scolii speciale de la Bran a Securitatii, unde procurorii faceau instructie pentru exterminarea criticilor sistemului comunist.

Dezvaluirile lui Pantea sunt importante deoarece amanuntele pe care le ofera opiniei publice pot fi verificate, daca puterea politica doreste cu adevarat. Numele tuturor magistratilor care au terminat scolile Securitatii pot fi gasite in arhivele acestor scoli, aflate si astazi sub controlul SRI. De asemenea, aceste amanunte au fost inserate si in dosarele profesionale ale magistratilor, pastrate pana in urma cu o luna de catre Parchetul General, iar acum, de Consiliul Superior al Magistraturii. Presedintele Traian Basescu a afirmat de curand ca 25% dintre magistrati sunt fosti colaboratori ai Securitatii. CSM si Asociatia Magistratilor au criticat dur afirmatiile lui Basescu.

"Romania libera" a cerut de la SRI numele procurorilor si judecatorilor care au fost instruiti la scolile Securitatii, dar purtatorul de cuvant al institutiei, Marius Bercaru, ne-a transmis ca "SRI nu da astfel de informatii". Bercaru ne-a precizat ca, in prezent, la scoala de la Bran sunt instruiti doar ofiterii SRI.

Calaii, promovati dupa 1989
Pregatirea de la Bran era atat de conspirata incat membrii aceleiasi grupe de pregatire nu se cunosteau intre ei si le era interzis sa lege prietenii. Principalele metode de tortura predate au fost cele practicate de celebrul colonel tortionar Tudor Stanica, cunoscut pana acum doar ca a condus ancheta in cazul disidentului Gheorghe Ursu, ucis in batai in arestul preventiv. Procurorii folositi de Stanica in dosarul "Ursu" au fost Alexandru Tuculeanu si Ilie Piciorus.
Dupa 1989 procurorii Piciorus si Tuculeanu au facut parte din structurile de conducere ale Parchetului General, iar Piciorus a fost ascuns inclusiv in structurile Consiliului Superior al Magistraturii, forul suprem care supravegheaza infaptuirea corecta a Justitiei. si nu numai ei au fost promovati dupa 1989, ci toti procurorii instruiti la scolile Securitatii si ale PCR, dupa cum ne-a dezvaluit Alexandru Pantea.

[...]

BIOGRAFIE
Ofiter acoperit pana in 1994, cand a fost arestat
Alexandru Pantea a terminat Facultatea de Drept din Iasi in 1970, apoi a fost procuror stagiar la Procuratura Oradea; a urmat sase luni scoala de ofiteri, apoi scoala de la Bran, unde a invatat tehnicile speciale de ancheta ale Securitatii. Si-a dat definitivatul si imediat a fost numit procuror-sef al Sectiei Urmariri Penale de la Procuratura din Alexandria (Teleorman). A avut doi ofiteri principali de legatura, prin care a primit ordinele Securitatii si ale PCR. Dupa ce a arestat o ruda a unui activist local PCR, protejat de Securitate, Pantea a fost sfatuit de procurorul general al Romaniei sa se transfere in alt judet. S-a mutat la Procuratura Salaj. In 1979 a vrut sa aresteze un alt activist local PCR corupt, protejat de Securitate, motiv pentru care, sustine el, a parasit Procuratura. S-a transferat ca jurist la Combinatul Minier Bihor, apoi la Ministerul Minelor, iar pana in ianuarie 1990, la Consiliul Judetean PCR Timis, continuandu-si in paralel si activitatea de ofiter acoperit. Alexandru Pantea sustine ca a fost ofiter acoperit pana in aprilie 1994, cand seful sau, Mihai Branda, ajuns sef de corp de control al serviciului secret al Ministerului de Interne, i-a organizat arestarea pe motiv ca ar pregati... un atentat impotriva presedintelui tarii, Ion Iliescu! A fost dus direct la penitenciar, unde a fost torturat. Sotia sa a fost anuntata ca s-a sinucis. Pantea sustine ca Branda i-ar fi organizat inscenarea pentru a-si asigura propria protectie deoarece fostul procuror-ofiter acoperit incepuse sa povesteasca prea multe despre Branda si despre metodele acestuia de a impune ordinele Securitatii. Potrivit lui Pantea, "seful" sau Branda ar fi impuscat doi iepuri dintr-o lovitura: i-a inchis gura lui Pantea si s-a pus bine pe langa Ion Iliescu, demonstrandu-i acestuia "loialitatea". Pantea a dat in judecata statul roman la Curtea Europeana de la Strasbourg si a castigat, primind despagubiri de 46.000 de euro. A fost primul proces penal pierdut de statul roman. In prezent, Pantea este avocat.

Cititi articolul integral in Romania libera - 11 Martie 2008

2 comentarii :

  1. ma intereseaza sa practic yoga.Dorin Tumbar BUCURESTI

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveti detaliile despre cursurile de yoga din Bucuresti in coloana din dreapta in sectiunea "Înscrieri la cursurile de YOGA" sau in aceste postari:

    http://misa-yoga.blogspot.ro/2012/09/conferinta-de-deschidere-cursului-de.html

    http://misa-yoga.blogspot.ro/2012/10/a-doua-conferinta-de-deschidere.html

    RăspundețiȘtergere