Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 9 decembrie 2009

Ziarele „Ziua” si „Gardianul”, în prag de faliment

Niciun comentariu :
Unul dintre ziarele care au înregistrat în ultimii ani scăderi dramatice de tiraj traversează acum o perioadă grea: „Gardianul” are probleme în justiţie, unde firmele la care a adunat datorii îi cer falimentul.

SC Sanoma Hearst România, societatea care editează revista „Marie Claire”, a obţinut în instanţă deschiderea procedurii insolvenţei la SC Best Media Press, ceea ce înseamnă primul pas către falimentul societăţii care editează ziarul „Gardianul”.

Lucian Ioniţă, publisher al Sanoma Hearst România, a confirmat pentru EVZ demersul făcut în instanţă împotriva firmei care deţine „Gardianul”.

„În urmă cu mai mulţi ani, noi le-am furnizat suplimentul TV, care a fost distribuit împreună cu ziarul. Datoria e din perioada în care ziarul «Ziua» şi «Gardianul» făceau parte din acelaşi grup. Suma depăşeşte cu puţin 80.000 de lei, iar de la deschiderea procesului nu au dat niciun semn că ar dori să stingă litigiul”, a declarat Lucian Ioniţă.

Surse judiciare explică pentru EVZ că problemele ziarului au început după intrarea în faliment a PSV Company, fosta Petromservice, societate care asigura principalele resurse financiare ale cotidianului.

Astfel, prin decizia din 10 noiembrie a Tribunalului Bucureşti, s-a dispus deschiderea procedurii insolvenţei şi, ca urmare, judecătorii au ridicat dreptul administratorilor Best Media Press de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs. Magistraţii au dat dispoziţie tuturor băncilor la care editorul ziarului „Gardianul” are bani în conturi să nu accepte tranzacţii fără un ordin al judecătorului sau al administratorului judiciar.

Potrivit legii, SC Best Media Press poate scăpa de procedura insolvenţei dacă achită rapid datoria către SC Sanoma Hearst, pentru a evita intrarea în procedura falimentului.

Probleme financiare are şi cotidianul „Ziua”. Potrivit unor surse din interior, ziariştii nu şi-au mai primit salariile din luna octombrie.

Totodată, Ringier România a solicitat în justiţie, în septembrie, dechiderea procedurii de faliment pentru SC Ziua SA, editorul ziarului, pentru datorii de peste 30.000 de lei. (Cristi Ciupercă - Evenimentul Zilei)

Cititi si:
Presa masonica contra lui Gregorian Bivolaru - cazul incredibilei recompense oferite de ziarele Gardianul si Ziua
Cine sunt fondatorii si detinatorii ziarului Gardianul?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu