Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 3 martie 2010

Meditaţia reduce intensitatea durerii cu 18%

Niciun comentariu :
Un grup de cercetători de la Universitatea din Montreal susţine că meditaţia Zen contribuie la creşterea în volum a cortexului cerebral, implicit a materiei cenuşii, şi la reducerea sensibilităţii faţă de durere. În plus, cercetătorii canadieni au constatat o scădere, în medie, cu 18 la sută a intensităţii durerii la adepţii meditaţiei Zen. Oamenii de ştiinţă au comparat grosimea cortexului la persoanele adepte ale acestui tip de meditaţie, dar şi la unele care nu o practică, şi au descoperit că această disciplină seculară are capacitatea de a stimula zona centrală din creier care regularizează durerea. Acest rezultat confirmă concluziile unui studiu anterior, efectuat de cercetătorii aceleiaşi universităţi canadiene.

Oamenii de ştiinţă au recrutat 17 adepţi ai meditaţiei Zen şi alţi 18 voluntari neiniţiaţi în această practică şi au măsurat sensibilitatea lor faţă de durere, prin aplicarea unei plăci încălzite pe picioarele acestora, înregistrând în acelaşi timp structurile lor cerebrale cu ajutorul imagisticii prin rezonanţă magnetică (IMR).

Potrivit rezultatelor IMR, regiunile centrale din creier care regularizează fluxul emoţiilor şi durerea aveau o grosime considerabil mai mare la adepţii meditaţiei decât la persoanele neiniţiate.
În ceea ce priveşte toleranţa la durere, în cursul studiului precedent, mai mulţi adepţi ai meditaţiei au tolerat temperatura maximă indusă în acea placă, respectiv 53 de grade Celsius. Niciunul dintre voluntarii aparţinând grupului de neiniţiaţi nu a putut să reziste până la această temperatură maximă.

Cercetătorii atribuie diminuarea durerii unei respiraţii mai lente, de 12 respiraţii pe minut, la adepţii meditaţiei Zen, comparativ cu 15 respiraţii pe minut pentru voluntarii din celălalt grup.

Cercetarea canadienilor a fost publicată în revista Emotion, editată de American Psychological Association.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu