Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 13 iulie 2012

Mădălina Dumitru şi noile abuzuri ale justitiei in procesul inscenat mentorului MISA Gregorian Bivolaru

2 comentarii :

În anul 2004 au existat ziarişti profesionişti şi verticali, care au spus adevărul despre cazul MISA, din păcate aceste situaţii au fost singulare. Iată ce scria în Evenimentul Zilei, pe 7 aprilie 2004, ziaristul Cristian Levant:
Drepturile minorei implicate in cazul MISA, incalcate grosolan
Televiziuni si ziare s-au inghesuit zilele trecute sa prezinte imagini si dezvaluiri despre minora Madalina Dumitru, in legatura cu scandalul MISA-Bivolaru. In goana dupa senzational, colegii din presa "au uitat" ca e vorba despre un minor si ca acesta este aparat de lege, la fel ca si o persoana adulta, si, in plus, are dreptul la ocrotire suplimentara, potrivit legislatiei internationale privind protectia copilului. Mai mult, se pare ca jurnalul intim al minorei, prezentat de presa scrisa si televiziuni ("Antena 1", "Gardianul" sau "Jurnalul National") reprezenta o proba in dosarul Gregorian Bivolaru si se afla in custodia Parchetului.

Reprezentanti ai Asociatiei pentru Apararea Drepturilor Omului-Comitetul Helsinki (APADOR-CH) au criticat foarte dur incalcarea a numeroase drepturi civile ale minorei Madalina Dumitru. Gabriela Stefanescu, important membru al conducerii APADOR-CH, este de parere ca "publicarea jurnalului intim al minorei este de-a dreptul uluitoare. Nu-mi imaginez absolut deloc ca fata a fost de acord sa se faca publice acele date, daca este adevarat ca ele apartin jurnalului ei intim. Nu stim exact cum a ajuns acest jurnal la cunostinta opiniei publice, dar, daca i-a fost luat intr-un fel sau altul, este vorba despre o incalcare evidenta a dreptului la viata privata. Este inca o violare a drepturilor acestei minore si, dupa cite se vede, lista acestor violari se mareste vazind cu ochii. Cred ca in acest caz este vorba si de o privare de libertate, intrucit fata a fost tinuta la Parchet, nu stim cit, de acolo a fost transportata sub escorta la IML, de parca ar fi fost o criminala periculoasa, inconjurata de mascati si trupe speciale - inca putin si chemau si trupele NATO. Totul este, in primul rind, o continua incalcare a diverselor drepturi ale omului (dreptul la libertate, dreptul la aparare, dreptul la un proces corect) si, in al doilea rind, in ce o priveste strict pe aceasta fata, incalcarea dreptului la viata privata", e de parere reprezentanta APADOR-CH.

Prevederi ale Conventiei ONU privind drepturile copilului, la care Romania este parte
Art. 1. - In sensul prezentei conventii, prin copil se intelege orice fiinta sub virsta de 18 ani, cu exceptia cazurilor cind, in baza legii aplicabile copilului, majoratul este stabilit sub aceasta virsta.
Art. 3. - 1. In toate deciziile care ii privesc pe copii, fie ca sint luate de institutii publice sau private de ocrotiri sociale, de catre tribunale, autoritati administrative sau de organe legislative, interesele superioare ale copilului trebuie sa fie luate in considerare cu prioritate.
Art. 16. - 1. Nici un copil nu va face obiectul ingerintelor arbitrare sau ilegale in viata sa personala, familia sa, domiciliul sau corespondenta sa si nici al unor atacuri ilegale la onoarea si reputatia sa. 2. Copilul are dreptul la protectia legii contra unor astfel de imixtiuni sau atacuri.

Pe 26 aprilie 2004, Rodica Culcer avea o poziţie similară în "Revista 22", în articolul "Arta de a fi penibil":
Cu cateva saptamani inainte de a implini 18 ani, Madalina Dumitru este ridicata de procurori, interogata timp de 13 ore si obligata sa declare ca a intretinut relatii sexuale cu Gregorian Bivolaru. Dupa cateva zile, cand vrea sa-si schimbe declaratia, care a dus la arestarea lui Bivolaru, Madalina este tarata la Institutul Medico-Legal, unde procurorii vor sa-i impuna o expertiza ginecologica. Au loc scene violente si fata este despartita de iubitul ei si de avocata. I se confisca buletinul, carnetul de elev si telefonul mobil si este incredintata Autoritatii pentru Protectia Copilului, desi de facto nu mai este demult un copil. Cum iese pe strada, patru masini de politie o urmaresc ca pe o rau-facatoare. Apoi este incredintata surorii ei, a carei casa este si ea pazita de o duba a politiei. Madalina declara ca vrea sa se casatoreasca si sa plece inapoi la Bucuresti. Probabil o va face de indata ce va deveni majora, purtand cu ea tot restul vietii traumele acestor zile si saptamani, traume accentuate de cruzimea si lipsa de scrupule a unor ziare care i-au publicat jurnalul intim. Este ca si cand cineva ar fi dezbracat-o in public.[..]

Procurorii si presa aservita puterii i-au calcat in picioare demnitatea si intimitatea. Nici un om politic din opozitie nu s-a preocupat de cazul ei, ca sa nu se "pateze" cumva prin asociere cu MISA.

Cazul Madalinei Dumitru este un efect secundar al uriasei diversiuni esuate care a fost, si probabil mai este, scandalul MISA. Acest efect secundar este o drama umana, care ilustreaza insa cat se poate de elocvent dimensiunile monstruoase la care poate ajunge desconsiderarea drepturilor omului si ale cetateanului si fragilitatea statului de drept din Romania. De fapt, toata povestea lui Gregorian Bivolaru si a adeptilor sai ilustreaza aceasta stare de fapt.

Din păcate nimic nu s-a schimbat din 2004 şi până acum. Mădălina Dumitru continuă să fie o victimă a sistemului judiciar românesc şi nu există perspective ca situaţia ei să se îmbunătăţească în România.2 comentarii :