Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 17 septembrie 2013

SRI a recunoscut ca are ofiteri acoperiti in justitie

Niciun comentariu :

Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei (AMJ), ONG compus din avocati si specialisti in drept, considera ca directorul SRI, George Maior (foto), a recunoscut faptul ca Serviciul Roman de Informatii are colaboratori din randul magistratilor, printr-o declaratie pe care a dat-o dupa intalnirea pe care a avut-o cu Comisa de control a SRI din Parlament. In 12 februarie 2013, George Maior a precizat ca a discutat cu membrii Comisiei aspecte interesante, inclusv cele privind presupuse relatii ale unor magistrati cu serviciile secrete. 

Cu aceasta ocazie, Maior a afirmat ca nu exista nicio incompatibilitate legata de activitatea serviciilor secrete in raport cu puterea judecatoreasca:
Nu exista nicio incompatibilitate legata de activitatea serviciilor in raport cu membri ai parlamentului sau cu puterea judecatoreasca. Este o declaratie ferma”.

AMJ: “Consideram ca declaratia domnului Maior din Parlamentul Romaniei nu face decat sa confirme ca Serviciul Roman de Informatii are colaboratori sau ofiteri activi din randul magistratilor”

In opinia AMJ, George Maior, prin raspunsul sau lipsit de transparenta, nu a negat existenta unor raporturi intre servicii si magistrati, ceea ce inseamna ca declaratia sa nu face decat sa confirme faptul ca SRI are colaboratori in randul judecatorilor sau procurorilor: 

Consideram ca declaratia domnului Maior din Parlamentul Romaniei nu face decat sa confirme ca Serviciul Roman de Informatii are colaboratori sau ofiteri activi din randul magistratilor. Domnul Maior nu a negat existenta unor astfel de raporturi, nici nu a raspuns in mod transparent intrebarilor care i-au fost puse de catre parlamentari si ziaristi. A ales insa sa afirme inexistenta unor situatii de incompatibilitate. Ceea ce echivaleaza cu o recunoastere”.


AMJ: “Domnul Maior cunoaste si ascunde numele unor persoane aflate in stare de incompatibilitate care nu ar mai trebui sa fie magistrati”

Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei ii reaminteste lui George Maior faptul ca Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor interzice oricarui magistrat sa  fie lucrator operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informatii. De asemenea, AMJ considera ca George Maior cunoaste numele judecatorilor si procurorilor care colaboreaza cu serviciile secrete si care ar trebui sa isi piarda calitatea de magistrat:

“Revenind la problema incompatibilitatii, cu care domnul Maior nu a fost corect informat, realitatea este ca legea 303/2004 contine o prevedere prin care se interzice in mod expres o astfel de apartenenta, sub sanctiunea pierderii calitatii de magistrat:

Art. 7 – (1) Judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti, personalul de specialitate juridica asimilat acestora si personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor nu pot fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii.

( 2) Persoanele prevazute la alin. (1) completeaza, anual, o declaratie autentica, pe propria raspundere potrivit legii penale, din care sa rezulte ca nu sunt lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii.

(3) Consiliul Suprem de Aparare a Tarii verifica, din oficiu sau la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii ori a ministrului justitiei, realitatea declaratiilor prevazute la alin.(2).

(4) Incalcarea dispozitiilor alin. (1) conduce la eliberarea din functia detinuta, inclusiv cea de judecator sau procuror.
Si atunci, ramane o singura intrebare:

Care sunt magistratii care se afla in aceasta situatie, considerata de catre domnul Maior ca nefiind de incompatibilitate?

Deoarece, dincolo de opinia domnului Maior, ferma sau nu, subliniem ca o asemenea incompatibilitate exista, iar aceasta atrage pierderea functiei de magistrat. Ceea ce inseamna ca domnul Maior cunoaste si ascunde numele unor persoane aflate in stare de incompatibilitate care nu ar mai trebui sa fie magistrati”.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu