duminică, 14 octombrie 2007
Aforisme despre credinta
de profesor yoga Gregorian Bivolaru* Oferă-i întotdeauna lui DUMNEZEU în viata ta primul loc. Nu te bizui pe nimic si pe nimeni în afara lui DUMNEZEU. Aceasta este adevărata simplitate la care tu trebuie să aspiri. Orice altceva înseamnă a angrena un mod de actiune complicat care poate să-ti întârzie mult reusita.
* Evită sofisticarea si siretenia; ea nu te ajută cu nimic să te apropii de DUMNEZEU.
Pentru aceasta nu-ti sunt necesare decât iubirea, simplitatea, sinceritatea si credinta puternică, de nezdruncinat în El.
La urma urmelor, nu este oare DUMNEZEU mai presus de orice altceva?
* Pentru cel întelept si plin de aspiratie (cea înteleaptă si plină de aspiratie), aproape totul poate fi un mijloc potrivit pentru a-l servi pe DUMNEZEU.
Dar cu cât lipseste mai mult credinta, cu atât oamenii se întorc către modalităti greoaie si complicate.
* Credinta puternică în DUMNEZEU te face să fii viu (vie) cu adevărat. Ea îti umple de bine si bucurie fiecare zi.
* Atunci când îti apar probleme îti poti găsi cu usurintă linistea prin credinta că, orice ti s-ar petrece, totul este - prin ghidarea tainică a lui DUMNEZEU - numai spre binele tău.
* Afirmă-ti cu o mare tărie credinta în tine:
- cred că si eu sunt la fel de important(ă) ca si alte făpturi umane în ochii lui DUMNEZEU.
- cred că oricând am la dispozitie toată puterea lăuntrică de care am nevoie pentru a mă transforma.
- cred cu tărie că prin eforturile mele adecvate si perseverente pot si eu să mă identific cu DUMNEZEU.
* Foloseste orice mijloc care este potrivit (spre exemplu RUGĂCIUNEA, BINECUVÂNTĂRILE) pentru a-ti întări credinta în DUMNEZEU. Aici este inclusă si descoperirea unor modalităti adecvate de a-ti edifica o credintă de nezdruncinat în ghidul spiritual… si în tine.
* Este mai bine să fii considerat de ceilalti un nebun care crede cu tărie în DUMNEZEU, decât să fii un sceptic cu inima împietrită care nu crede nimic - nici măcar adevărul.
* Pentru adevăratul credincios, a crede cu tărie în DUMNEZEU înseamnă a-L simti profund si intens în inima sa.
* Faceti tot ceea ce este necesar pentru a putea să vă dezvoltati o credintă puternică si de nezdruncinat în DUMNEZEU.
* Credinta puternică este temelia tuturor căutărilor spirituale… ea este rădăcina tuturor învătăturilor si practicilor… ea este canalul tainic pentru orice ajutor si binecuvântare care ne vine de la DUMNEZEU.
* Oamenii consideră credinta în DUMNEZEU ca fiind un aspect minor. Marii întelepti o consideră însă ca fiind foarte importantă, pentru că, de fapt, orice credintă puternică generează aproape instantaneu o stare de rezonantă puternică.
* Adevărul despre Dumnezeu si despre noi însine este necesar să fie căutat cu multă stăruintă si fermitate. În această directie, este necesar să fim pe cât de sinceri pe atât de hotărâti. Iar atunci când căutarea noastră arzătoare este însotită de o mare credintă si de simplitate, aproape că nu mai avem parte de îndoieli si de obstacole care să ne tină pe loc. Dimpotrivă, atunci vom fi plini de multumire si de bucurie.
* Datoria noastră fundamentală în această lume este trezirea unei imense stări de sete pentru DUMNEZEU. Iar această sete, o dată trezită, ne va fi înmiit potolită drept răsplată, în Lumea care va să Vină, după ce vom părăsi definitiv această lume prin asa zisa moarte.
* Dacă vei renunta la orice preocupare lumească în căutarea ta spirituală unii te vor considera un fanatic (o fanatică). Dar tu nu considera dăruirea totală fată de DUMNEZEU fanatism. Putini stiu că cei care se consacră doar plăcerilor lumesti sunt adevăratii fanatici.
* Chiar si ceea ce lumea consideră ca fiind fanatism nu ne este absolut necesar. Este perfect posibil să ne apropiem în mod gradat de DUMNEZEU, fără să abandonăm imediat totul.
* Caută cât mai des să revelezi - printr-o profundă transfigurare - sacrul în profan, în obisnuit, si revelează remarcabilul plin de taine în banalitate.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu