Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 3 februarie 2009

"Dusmania masonilor, fascinatia sexului absolut si Yoga romaneasca"

2 comentarii :
Un articol aparut pe site-ul Frontnews.ro:

Dusmania masonilor, fascinatia sexului absolut si Yoga romaneasca

Au tinut primele pagini ale ziarelor, ei si seful lor, caruia-i spun Grig. Au fost saltati de politie, li s-au perchezitionat ashramurile. Au fost acuzati de pornografie, de trafic de persoane, de evaziune fiscala. Daca au fost sau nu vinovati, ramane sa decida Justitia. Oricum, seful lor a primit azil politic in Suedia, tara care a refuzat si extradarera, asa ca acum e intangibil. Au ramas locotenentii, care se mai confrunta inca, la mai bine de patru ani, cu Justitia. Fata de care protesteaza, din cand in cand, si astfel mai aude lumea de ei

In rest, ca orice minune, Yoga romaneasca a cazut in uitare. Mai vedem, din cand in cand, cate o stire despre vreo „spirala”, insa si aceea prezinta interes doar din cauza numarului de persoane care participa. Yoghinii romani insa traiesc in continuare printre noi, isi fac asanele lor ciudate, isi citesc cartile lor ciudate, isi exprima, cand ii asculti, ideile lor ciudate. Ciudate pentru ca sunt altfel decat ale majoritatii. Cum altfel sa iei afirmatii precum aceea ca „Yoga e mai romaneasca decat mamaliga”? Cum altfel sa intelegi ideea lor ca ceea ce cauta toata lumea in amor e mai bine sa lipseasca? Cum sa crezi ca toata politica e masonica? O sa vedeti insa ca ei asta sustin.
Catalin T. este absolvent de Conservator si muzician. Face Yoga de 14 ani si se bucura ca face asta, pentru ca, spune el, Yoga i-a schimbat viata in bine. Se simte diferit insa respinge epitetul "ciudat", chiar daca uneori se simte marginalizat. Si asta pentru ca Yoga i-a adus si neplaceri, cel putin in plan social.
De ce faci Yoga?
Fac Yoga de 14 ani. Intr-un fel faceam acum 14 ani si altfel fac acum. Acum am un alt "de ce" decat atunci. Initial am fost atras, fascinat. Acum sunt in si mai mare masura fascinat, insa o fac pentru ca imi aduce o stare de echilibru interior, nu o fac, de exemplu, pentru beneficii fizice.
Ce te-a atras, ce te-a fascinat?
Era jumatatea anilor 90. Incepusera sa apara puzderie de carti. Fiind student, evident ca am remarcat suvoiul de aparitii si am inceput sa citesc. Asa am descoperit „alternativa orientala”. Pentru ca atunci asa parea. Acum nu mi se mai pare orientala, ci de’a dreptul romaneasca, dar asta e altceva.
Yoga e ceva de facut?
Da. De facut. Cel putin asa cred eu. Seamana cu arta. Poti citi oricat despre muzica. Trebuie sa o faci ca sa se cheme ca faci muzica. Experienta directa o da doar practica. Yoga nu exista in afara practicii.
Ai zis ca era alternativa orientala. Alternativa la ce?
La ceea ce aveam noi, la „cultura” europeana. La ceea ce invatam in scoli. La tot ceea ce ne face „oameni pregatiti pentru viata”. De fapt, Yoga se poate integra in orice. Yoga, in ultima instanta, este starea de control superior a fiintei, adica „incetarea fluctuatiilor mentale”.
Cine e „fiinta”?
Sa zicem complexul suflet-minte-energie-corp. In Yoga se vorbeste despre sine cu „S” mare. Sinele ar fi adevarata fiinta. Daca ajungi sa traiesti la acel nivel ai atins telul ultim in Yoga.
Omul de rand stie despre Yoga doua lucruri: pozitiile alea contorsioniste (posturi, asane) si tantra, adica sexul care dureaza mai mult de un sfert de ora. Au contat ele in apropierea ta de Yoga?
Amandoua. Dar Yoga si Tantra nu sunt acelasi lucru. Yoga nu este Tantra, dar Tantra este Yoga. Iar posturile nu-s toate contorsionate. Majoritatea sunt „normale”.

"Da’ cu sexu’ cand incepem, ca eu de-asta am venit?”
Cat conteaza sexul pentru oamenii care merg la cursurile de Yoga ale MISA?
Cat conteaza sexul pentru cei care nu merg? Nu-s cursuri de sexologie. Sunt cursuri la care merg oameni de toate varstele. Nu cred ca sexul e un criteriu aici. Poate din cauza scandalurilor sa mai vina unii curiosi, dar nu e un fenomen general. De altfel, daca ar veni cineva pentru asta s-ar plictisi repede - la cursuri se fac asane, meditatii.
Chiar am auzit de un caz: o femeie care avea ceva tulburari la nivel sexual. Doctorul ii recomandase sa faca cat mai mult amor. Ea a aflat ce se vehicula prin presa despre cursurile de Yoga si a venit in speranta ca isi va rezolva problema. Dupa cateva luni, merge la instructor si-l intreaba: „Da’ cu sexu’ cand incepem, ca eu de-asta am venit?”. S-a ras, evident.
Ceea ce se face e mai degraba o forma de educare in acord cu principiile tantrice ale sexualitatii. Presa ii da inainte cu orgii. Iar femeia, nevazand nici o orgie, nu mai avea rabdare.
Imaginile cu zeci de femei goale, atingandu-se sau roind in jurul lui Gregorian Bivolaru de unde au aparut?
Ideea de spectacol e una si ce-a facut femeia de care am vorbit e alta. E usor, insa, sa faci ca una sa para cealalta. Sunt momente de striptease, dansuri, momente artistice. Am vazut si dansuri la bara, cum se practica ele in general, insa ceea ce am vazut la noi e altceva. Sunt manifestari mult mai frumoase si mult mai curate, ca vibratie, n-au vulgaritati cum au programele de la televizor, de dupa miezul noptii. Au fost spectacole facute in oras, cu bilet, cu tot tacamul. De exemplu in 2000, la Sala Palatului, chiar de 8 martie.
Daca omul aude de Tantra si de showuri erotice, ce crede? Nu vine pentru sex?
Femeia de care am povestit a venit in urma celor aflate in presa. La mine n-a fost asa. Dar, altfel, nu mi se pare ceva in neregula sa vezi niste manifestari artistice care vin cu altceva, cu ceva nou, cu alta abordare a sexualitatii. Vrei sa vezi despre ce e vorba...
Iar legat de sexualitate, elementul central al scolii de Yoga este continenta. Daca se vorbeste despre ceva in legatura cu sexualitatea, despre asta se vorbeste.
Continenta creste potenta?
Pai, gandeste-te, dupa ce ejaculezi, cat de repede si cat timp mai poti sa faci dragoste? Cat de „in forma” te mai simti? Creste prin acumulare. Ce nu se pierde, ramane. Stiu oameni carora continenta le-a schimbat viata in bine. Eu sunt unul dintre ei.

"Ma simt marginalizat"
Te simti un marginal, un ciudat?
Nicidecum, insa ma simt marginalizat.
De ce?
Daca ai fost in Romania in ultimii cinci ani stii de ce. Simt ca nu pot sa zic fara nici un stress ca fac Yoga. Nu stiu la ce reactii sa ma astept.
M-am indragostit de o fata. Acum multi ani. Ea nu stia de Yoga. Dar cand i-a zis o „prietena” ca fac Yoga, n-a mai vrut sa aiba de-a face cu mine. Am fost foarte socat. Si asta era inainte de incercarea de desfiintare a MISA, din 2004. Am fost pentru ea un ciudat, fara sa fi facut nimic ciudat. I-as fi spus, evident, pentru ca mi se pare ceva fundamental bun.
Daca ai ajunge sa stai cu cineva necunoscut in casa, cum si-ar da seama ca faci Yoga, ce ar vedea diferit la tine?
Probabil faptul ca m-ar vedea uneori cu ochii inchisi o jumatate de ora, sau facand exercitii de respiratie. Cam atat. Nu-s un hatha-yoghin ca cei din India, care fac o tehnica 6 ore. Am doua-trei lucruri pe care le fac pentru ca cred ca ma ajuta, din sutele de tehnici predate la curs.
Altceva? Mananci ce mananca toata lumea? Te imbraci ca toata lumea?
De mancat, nu mananc tocmai ce mananca toata lumea. Cred ca sunt mai selectiv decat media. Evit organismele modificate genetic. In schimb, ma imbrac ca orice om.
Ai obiceiuri ce tin de igiena diferite de medie? Fumezi, bei, ai vicii?
Da si nu. De exemplu, imi curat limba dimineata. Dar n-oi fi singurul. Sigur, cand am o problema la stomac, beau un litru si jumatate de apa cu sare pe stomacul gol, dupa care o dau afara. Nu fumez, nu beau. Dar asta nu are neaparat legatura cu Yoga.

Dusmanii MISA: Masonii si Nastase
Cine a vrut sa desfiinteze MISA?
Se pare ca Nastase avea niste planuri. Nu a fost primul. La noi exista inca o mostenire comunista. Sunt unii care zic ca Yoga e pentru orientali, n-are ce cauta la noi. Si e clar ca sunt si niste interese. Ca Gregorian Bivolaru a vorbit mereu de masonerie. Si nu de bine...
Adica masonii nu va suporta?
Exista doua feluri de literatura despre masonerie. Suspect de diferite. Unele pro si unele cu deconspirari.
Crezi in teoria conspiratiei?
Nu cred in teorii.
In ce crezi?
In Dumnezeu. Absolutul Divin.
Cum il cheama?
Cum vrei. E transcendent. Are multe nume. Este numit diferit in perioade si zone diferite ale lumii.
Care e scopul vietii tale?
Acela de a ma cunoaste pe mine in cel mai profund mod posibil si de a nu mai pierde legatura cu aceasta realitate profunda niciodata.
Unde ne ducem cand murim?
Care-cum. In Yoga se vorbeste despre Karma. Care a acelasi lucru cu destinul.
Ne ducem in Rai/Iad sau nicaieri?
Fiecare merge unde il mana tendintele proprii. Si, da, mergem undeva, nu nicaieri. In Yoga se vorbeste despre planurile subtile. Traduse in crestinism ca Iad/Rai. De fapt, asa-numita lume astrala.
Nu ne transformam in pisica sau sobolan?
Nu cred. Eventual ne reincarnam. Dar nu in sobolan.

"Yoga e mai romaneasca decat mamaliga"
Un yoghin e mai ciudat decat un gay?
Depinde cine judeca.
Tu cum simti ca esti judecat?
Din punctul asta de vedere oricine poate fi un ciudat. Absolut oricine. Chiar si cel mai banal om, tocmai pentru ca-i banal. Si cel mai mare geniu tocmai pentru ca-i geniu.
Cine nu-ncape de yoghini?
Unii care nu stiu ce e. Probabil Masoneria.
La ce ne sunt buni yoghinii? De ce nu se duc ei in India, la Yoga acasa?
Yoga e mai romaneasca decat mamaliga. Yoga nu e ceva strain de spiritul romanesc. Porumbul, in schimb, e cat se poate de american.
La ce rubrica trecem Yoga? Nationalitate, religie, politica?
De nationalitate sunt roman si ma bucur pentru asta. Sunt crestin ortodox (si pentru asta ma bucur, desi nu mai e ortodoxia ce era odata). Iar politica masonica nu ma pasioneaza. Observ cat e necesar din afara.
Toata politica e masonica?
Da. Dar nu toti politicienii sunt masoni. Doar cei care impun regulile jocului.

2 comentarii :

  1. toti ar trebui sa fim intelesi exact asa cum suntem noi... succes in continuare

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb ,imi place cum gandeste yoghinul, se vede ca nu a practicat yoga degeaba.Pentru majoritate totul e ciudat atata timp cat nu faci parte din ea.

    RăspundețiȘtergere