"Sunt epoci în care nu poti inainta decat mergand contra curentului" - Mircea Eliade
Home » » Demontarea unor minciuni si manipulari despre MISA - 2

Demontarea unor minciuni si manipulari despre MISA - 2

Acuzatiile de care Aurel aminteste in prima parte sunt dintre cele ce au aparut in primii ani de dupa revolutie si se poate spune ca sunt cele mai mici manipulari de care yoghinii au avut parte.

As putea adauga la primul punct ceea ce spune extrem de inspirat Angela Mayer in filmul de prezentare MISA de la primul congres de YOGA: Yoga nu este nici hindusa nici budista, este o stiinta universala, la fel cum nu putem spune ca legea gravitatiei apartine englezilor pentru ca a fost descoperita de Newton, iar legea relativitatii a lui Einstein, nu apartine evreilor, etc.

In ceea ce priveste relatia dintre Yoga si crestinism, lucrurile devin destul de clare daca spunem ca anumite tehnici yoghine seamana ca doua picaturi de apa cu cele din crestinismul isihast. Desigur isihasmul, asemenea Yogai, nu este intotdeauna acceptat de catre oficialii bisericii.

Despre impactul pe care Yoga l-a avut asupra credintei mele si a modului in care a produs transformari in crestinul din mine, voi relata probabil intr-un articol viitor. Pentru inceput voi spune doar ca inainte de a incepe sa practic Yoga credinta mea se marginea, asa cum invatasem de la cei din jur, la un nivel de superstitie si formal, fara vreo traire interioara, doar printr-un respect al memoriei celor morti si cu ganduri bune pentru cei vii, si ca nu citisem deloc Biblia. Pentru mine curiozitatea de a explora cu adevarat crestinismul a aparut abia dupa primele experiente yoghine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu