Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 11 mai 2007

Rolul planului in efectuarea actiunilor

Niciun comentariu :
A avea un plan conform caruia sa actionezi, este esential in existenta progresului. A avea un plan prost este mai bine decat a nu avea niciun plan. Chiar daca dai gres, macar poti analiza ce nu a functionat conform planului, astfel incat poti trage o concluzie in urma acestei experiente, si exact aceasta concluzie este caramida progresului.

Se spune ca "marinar ratat nu este acela care esueaza, ci este acela care ramane la mal". Fiindca si din greseli omul poate invata, dar asta numai daca a actionat conform unui plan. Daca omul actioneaza la intamplare, el nu poate trage nicio concluzie din urma experientei sale, fie ea buna sau rea. Cel care actioneaza la intampalre ramane la fel de ignorant dupa actiune ca si inainte, ceea ce difera este doar daca a nimerit peste un rezultat bun sau rau. Daca nu a planuit insa cu atentie actiunea sa, el va fi insa incapabil ca pe viitor sa repete actiunea sa. In analogia cu marinarul care pleca pe mare, daca marinarul si-a propus sa exploreze o zona aflata la 200 de km de tarm spre Nord, el va iesi castigat evident daca acolo va descoperi o insula interesanta, dar va iesi castigat si daca nu va gasi nimic, caci a dobandit informatia ca in acea zona nu se afla nimic, deci n-are sens ca pe viitor sa se intoarca acolo. Marinarul insa care pleca la intamplare pe mari, chiar daca in hoinareala sa da peste o insula frumoasa, va fi incapabil sa reproduca drumul sau pana acolo si sa faca o harta cu drumul de urmat, deoarece traseul a fost haotic si intortocheat . La fel este si in viata. Cine traieste la intamplare, nu va deveni mai intelept odata cu acumularea experientelor.

Fara indoiala insa ca a avea un plan bun este mai valoros decat a avea un plan prost. Dar a te adapta si a te folosi de evenimentele si conditiile care apar in mod neprevazut in viata, este mai valoros decat a urma rigid planul oricat de bun.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu