Incalzire globala sau ... la o scara mult mai mare?
National Geographic:
“Habibullo Abdussamatov, directorul Observatorului Astronomic Sant Petersburg-Pulkovo din Rusia, afirma ca datele despre Marte evidentiaza ca actuala incalzire globala pe Pamant este cauzata de schimbari ale Soarelui.“
Massachusetts Institute of Technology (MIT) despre Pluto:
“Temperatura medie la suprafata de nitrogen inghetat de pe Pluto a crescut cu aproape 2 grade Celsius in ultimii 14 ani.”
Faptul ca Pluto continua sa se incalzeasca, desi se indeparteaza de Soare, indica o inconsistenta in teoriile constantei solare.
Space.com despre Jupiter:
“Ultimele imagini ar putea oferi dovezi ca Jupiter este in mijlocul unei schimbari globale care pot modifica temperaturile cu circa 10 grade Fahrenheit in diferite parti ale planetei.”
Massachusetts Institute of Technology (MIT) despre Triton:
“Cel putin din 1989, Triton trece printr-o perioada de incalzire globala. Procentual este vorba de o crestere considerabila", a spus Elliot, profesor in Stiintele Pamantului, atmosferei si planetelor si director al Observatorului Astrofizic Wallace. Cresterea de 5 procente pe scala temperaturii absolute, de la -392 de grade Fahrenheit la circa -389 de grade Fahrenheit, ar corespunde pe Pamant cu o crestere echivalenta de circa 22 de grade Fahrenheit.”
Avem deci o serie de incalziri globale pe cel putin inca alte 4 planete ale sistemului nostru solar care coincid cu actuala incalzire globala de pe Pamant. Este acesta un indiciu ca de vina este Soarele sau alta forta cosmica?
Alte cercetari constata ca atmosferele planetelor sistemului nostru solar sunt în plină schimbare, asa dupa cum declară dr. Dmitriev, cercetător rus. De exemplu, atmosfera lui Marte creşte destul de rapid. Proba Mars Observer şi-a pierdut una din oglinzile sale în 1997 cînd a trecut prin atmosfera lui Marte, ceea ce a dus la prăbuşirea sa, pentru că atmosfera era de două ori mai densă decât se calculase. Luna începe să-si "fabrice" atmosfera proprie care acum se întinde pe o distanţă de 6.000 de km fiind compusă din Natrium, declară dr. Dmitriev. Atmosfera Pământului se schimba şi ea, în straturile superioare formându-se un nou gaz HO care până acum nu exista acolo. Nu este în legătură nici cu încălzirea globală, nici cu emisiile de freon, nici cu nimic altceva. Pur şi simplu acolo se întamplă ceva. Câmpurile magnetice şi intensitatea luminoasă a planetelor se schimba. Venus, de exemplu, ne arată o creştere marcantă de intensitate luminoasă. Jupiter suferă o schimbare energetică atât de puternică încât s-a format un tub de radiaţie ionizantă între planetă şi una din lunile sale, Io. Acest tub se poate chiar vedea în fotografiile recente. Câmpul magnetic al lui Jupiter a crescut de mai mult de două ori în intensitate. Uranus se schimbă şi el. Neptun îşi intensifică şi el câmpul magnetic. Aceste planete devin din ce în ce mai strălucitoare iar câmpul lor magnetic se intensifică.
Când Voyager 2 a trecut pe lângă Uranus şi Neptun, polii nord şi sud magnetici erau deplasaţi faţă de polii geografici cu 50 de grade respectiv 40 de grade. Activitatea vulcanică a crescut pe Terra cu 500 % din 1875 si cu 400 % din 1973, susţine Michael Mandeville. Iar dr. Dmitriev a calculat că dezastrele naturale survenite între 1963 şi 1993 au crescut cu 410 %. Câmpul magnetic al Soarelui a crescut cu 230 % din 1901, afirmă dr. Mike Lockwood (Laboratoarele Naţionale Rutherford Appleton) din California. (preluat partial de pe
Active Information Media)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu