Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 7 octombrie 2011

Exemplu de manipulare media. In timp ce inventeaza stiri oripilante despre MISA, presa ii boicoteaza evenimentele reale: Ziua internationala Yoga 2010

2 comentarii :
Intr-un articol anterior pomeneam cele doua tehnici de manipulare prin unii ziaristi incearca sa "demonstreze" ca "la MISA nu se face Yoga":
  • boicotul mediatic al tuturor evenimentelor Scolii de Yoga MISA (inlocuit uneori cu prezentarea lor intr-o maniera deformata), boicotul deciziilor favorabile ale justitiei, precum si al oricaror informatii ce ar putea furniza o imagine corecta despre yoghini;
  • lansarea unor false stiri si a unor campanii de presa denigratoare in care este folosit intreg arsenalul de compromitere si manipulare din manualele seviciilor secrete si in care sunt folosite obligatoriu etichete cat mai depreciative si cat mai sugestive sexual.
Iata un exemplu concret: Ziua Internationala Yoga 2010

Ziua Internationala Yoga este sarbatorita in fiecare an la data de 8 Octombrie. Cu aceasta ocazie, yoghinii din intreaga lume promovează practica YOGA prin manifestari publice. La fel ca şi anii trecuţi, Şcoala de Yoga MISA sărbătoreşte şi in anul 2011 Ziua Internaţională YOGA în mai multe oraşe din ţară. Locurile de desfășurare a acestor evenimente sunt:
- Bucureşti - Parcul Drumul Taberei (fostul parc Moghioroş);
- Alba-Iulia - Parcul Cetate;
- Brașov - Piața Sfatului;
- Cluj - Parcul Ion Luca Caragiale;
- Drobeta Turnu Severin - în fața Casei Tineretului;
- Iași - Parcul Expoziției, aleea principală;
- Timișoara - Arena Aqua sports, fostul Ștrand Tineretului (Str. Calea Lugojului).

Mai multe detalii aici si aici.

Evenimentul din anul 2010 a fost anuntat public dar presa nu si-a facut aparitia la locatia din Bucuresti, desi de regula relateaza pe larg despre alte manifestari senzationale in care multimi de oameni fac Yoga pe strada sau in parcuri, la New York, Londra sau Paris. A existat o singura prezenta din partea mass media: o echipa de filmare a TVR care realiza un film documentar despre MISA. Aceasta a filmat timp de o ora grupul de yoghini care a executat posturi YOGA în aer liber si in final a realizat o meditatie in spirală yang.


Spre stupoarea generala a celor care fusesera la eveniment nici macar un cadru din acea filmare de o ora nu a intrat in filmul documentar. In schimb in acel film au fost introduse secvente din niste filme erotice carora le-a fost atasata in mod fals si tendentions eticheta: "film MISA". Evident ca orice telespectator neavizat a tras concluzia ca "la MISA se fac filme erotice, nu Yoga".

De ce a renuntat echipa de realizatori ai TVR la acea filmare la care s-a muncit timp de o ora? De ce s-a renuntat si la alte filmari realizate cu ocazia altor evenimente la care li s-a acordat permisiunea de a filma? Pentru noi motivul a fost evident: PUBLICUL NU TREBUIA SA VADA CA LA MISA SE FACE YOGA!

Nici in alte orase din tara yoghinii nu s-au bucurat de un tratament mai bun din partea presei. Oare si anul acesta ziaristii vor baga capul in nisip precum strutul si se vor preface ca nu au vazut nimic?

Daca vor continua sa fie fanii acestei atitudini, noi le recomandam procedeul Yoga numit Shutarmurgasana - "Postura Strutului" care are urmatoarele efecte:
- trezeste intuiţia spirituală, calmul, fericirea şi agerimea minţii;
- tonifică circulaţia şi diferite schimburi la nivelul viscerelor, combătând în mod eficient aerofagia şi obezitatea;
- dinamizeaza musculatura regiunii lombare;
- stimuleaza rădăcinile nervoase, rahidiene şi simpatice ale acestei zone.

Va invitam sa urmariti cateva instantanee si filmari de la evenimentul de anul trecut din orasele Bucuresti, Brasov si Timisoara:

8 OCTOMBRIE 2010, ZIUA INTERNAŢIONALĂ YOGA - VIDEO

Cateva imagini de la demonstratia din parcul Tineretului, Bucuresti - 8 octombrie 2010, Ziua Internațională YOGA

Video - Ziua Internationala Yoga 2010 la Brasov

Asociatia Dacica, Timisoara: Imagini de la demonstratia realizata cu ocazia Zilei Internationale Yoga, 8 Octombrie 2010 - preluate de pe site-ul Asociatiei Dacica


2 comentarii :