Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 16 iulie 2010

Nou articol al Mirelei Corlatan despre contestarea deciziei CNSAS referitoare la Gelu Voican Voiculescu

Niciun comentariu :
Spicuim din articolul aparut ieri in Evenimentul Zilei:

Membrii MISA, martori împotriva lui Voican
Adeverinţa de necolaborare dată de CNSAS lui Gelu Voican Voiculescu este atacată în instanţă. Martori vor fi discipolii lui Gregorian Bivolaru.


Argumentele celor două contestaţii depuse la Curtea de Apel au fost preluate chiar din textul adeverinţei pe care Gelu Voican Voiculescu, fost viceprimministru, a primit-o din partea CNSAS.

Contestatarii invocă "notele informative cu privire la activitatea şi planurile de viitor ale diferitelor persoane care l-au primit în anturajul lor" pe Voiculescu, referindu-se în special la informaţiile despre Gregorian Bivolaru, date în 1983, când acesta a fost arestat în timpul unei şedinţe de yoga.

Potrivit documentelor de la CNSAS, Voiculescu ar fi bătut la uşa casei din Cotroceni în care se organiza sedinţa de yoga chiar în timpul unei descinderi a Miliţiei, finalizată cu arestarea celor 17 cursanţi şi a lui Bivolaru însuşi.

"Plan de măsuri pentru Securitate"
"Domnul Voican nimereşte «întâmplător» taman în mijlocul unei descinderi la casa unui doctor «pe care nu îl cunoscuse prea bine» şi le reproşează organelor de Securitate că nu au ales momentul potrivit pentru flagrant, considerând că au pătruns prea devreme în locuinţa respectivă şi nu au surprins persoanele adunate acolo în poziţii yoga", se arată în contestaţia depusă de Asociaţia Adevăr şi Dreptate şi Asociaţia Victimelor Mineriadelor.

În cea de-a doua contestaţie, depusă de revoluţionarul timişorean Marius Mioc se invocă "planul de măsuri pentru compromiterea lui Gregorian Bivolaru" făcut de Voiculescu Securităţii, constând în "trimiterea acestuia la muncă forţată".

De asemenea, Mioc îşi mai argumentează contestaţia prin votul Colegiului CNSAS în acest caz, care ar fi fost "viciat de interese politice".

EVZ a prezentat în exclusivitate în urmă cu o lună stenograma şedinţei CNSAS, în care şase din opt membri au votat în favoarea adeverinţei, printre care s-a aflat şi Cazimir Ionescu, reprezentant al PSD în Colegiu şi unul din camarazii lui Voiculescu din timpul Revoluţiei.

17 yoghini, martori potenţiali la Curtea de Apel
Cea mai grea piesă a "acuzării" o vor reprezenta însă, susţin autorii contestaţiei, mai mulţi yoghini care au fost martorii şi victimele descinderii din 1983, în timpul şedinţei organizate de Bivolaru.

"Unul dintre participanţi şi-a pierdut doi dinţi în bătaia pe care a luat-o atunci. A fost arestat în timp ce Voican, îmbrăcat într-o geacă neagră din piele, le striga miliţienilor să-i fotografieze, să-i surprindă în poziţii de yoga", spune avocatul Asociaţiei "Adevăr şi Dreptate".

Viorel Ene, preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor, spune că, în afară de Bivolaru, îi va aduce în instanţă pe toţi ceilalţi 17 yoghini care au fost arestaţi în 1983. "Unii sunt membri MISA acum, alţii nu", declară Ene.

"Am făcut-o pe nebunul"
"Nu mă sinchisesc prea mult pentru că ştiu ce este în dosar", spune Voiculescu despre demersul din instanţă, susţinând că atunci când a ajuns în casa unde se organizase descinderea, yoghinii erau deja arestaţi.

"Am făcut-o pe nebunul, pentru a părea că sunt cineva tare şi pentru a scăpa", este versiunea fostului viceprim-ministru.

Caz fără precedent
Miza contestaţiilor, arată autorii, este aceea ca Voiculescu să-şi piardă calitatea de revoluţionar şi beneficiile aferente. Acest lucru s-ar petrece automat dacă ar fi declarat colaborator al Securităţii. Legea CNSAS nu prevede ce se întâmplă dacă instanţa anulează adeverinţa.

Potrivit Legii contenciosului administrativ însă, există varianta anulării pe probleme de formă, caz în care CNSAS ar trebui să reia votul, şi varianta anulării pe fond, caz în care, practic, Voiculescu ar fi declarat implicit colaborator al Securităţii. Până acum a mai fost contestată doar adeverinţa primită de avocatul Sergiu Andon, însă cauza nu s-a judecat încă.

Vă recomandăm să citiţi pe aceeaşi temă şi:
Decizia CNSAS referitoare la Gelu Voican Voiculescu, turnătorul lui Gregorian Bivolaru, atacată în instanţă de revoluţionarul timişorean Marius Mioc

Înainte de a-l turna la Securitate, Gelu Voican Voiculescu a încercat să-l racoleze pe Gregorian Bivolaru în francmasonerie - prima parte
Înainte de a-l turna la Securitate, Gelu Voican Voiculescu a încercat să-l racoleze pe Gregorian Bivolaru în francmasonerie - PARTEA A DOUA
La 20 de ani de la mineriadă "anticomunistul" Victor Roncea a ajuns sluga masonului neocomunist Gelu Voican Voiculescu
Gelu Voican Voiculescu - prins din nou cu minciuna
Dezvaluiri senzationale in Evenimentul zilei despre Gelu Voican Voiculescu coordonatorul si tortionarul sef al Securitatii postcomuniste
ADEVERINŢA Nr. 1245/23.02.2010 eliberată de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.)
Filmul „În căutarea Adevărului” – Sophrozin studio, 2009
Cartea „Reprimarea Mişcării Yoga în anii ’80” - Gabriel Andreescu, Editura Polirom
Dezvăluiri tulburătoare despre cazul MISA, din interiorul serviciilor secrete

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu