joi, 15 iulie 2010
Decizia CNSAS referitoare la Gelu Voican Voiculescu, turnătorul lui Gregorian Bivolaru, atacată în instanţă de revoluţionarul timişorean Marius Mioc
"Am comentat pe acest blog decizia CNSAS legată de fostul viceprimministru Gelu Voican Voiculescu, prin care se stabilea că acesuia nu i se poate atribui calitatea de colaborator al securităţii (vezi: Yoghinul Gregorian Bivolaru, descris pentru securitate de Gelu Voican Voiculescu). Arătam acolo că decizia CNSAS poate fi contestată în justiţie pînă la 1 iulie 2010 şi adăugam: “cine vrea să facă contestaţie, să se grăbească”.Vă mulţumim domnule Marius Mioc pentru iniţiativa dumneavoastră.Pînă la urmă spiritul meu civic s-a revoltat faţă de greşita aplicare a legii în acest caz de către CNSAS, aşa că am întocmit următoarea contestaţie pe care am trimis-o prin poştă Curţii de Apel Bucureşti:
Către Curtea de Apel Bucureşti
Secţia de contencios administrativ şi fiscal
Splaiul Independenţei nr. 5, sector 4 BucureştiSubsemnatul, MIOC MARIUS (…) depun următoarea
CONTESTAŢIE
faţă de adeverinţa nr. 1245/23.02.2010 emisă de CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU STUDIEREA ARHIVELOR SECURITĂŢII, cu sediul în Bucureşti, str. Matei Basarab 55-57, sector 3, cod poştal 030671, solicitînd ca prin hotărîrea pe care o veţi pronunţa să modificaţi acea adeverinţă, în sensul de a constata că numitul VOICULESCU GELU VOICAN, la care face trimitere respectiva adeverinţă, are calitatea de colaborator al Securităţii ca poliţie politică.
ÎN FAPT:
Prin adeverinţa suspomenită, organul de conducere al pîrîtei a constatat (după cum a scris presa, cu 6 voturi contra 2), că numitul Gelu Voican Voiculescu, care are şi calitatea de luptător pentru victoria revoluţiei din decembrie 1989, deşi a dat anumite note informative către securitatea comunistă, nu i se poate atribui calitatea de colaborator sau lucrător al securităţii. Se precizează totodată că „prezenta poate fi contestată la secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti în termen de 30 de zile de la data publicării pe pagina de internet a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii”. Cum publicarea pe internet a acestei adeverinţe s-a făcut în 1 iunie 2010, vă rog să constataţi că această contestaţie e în termen. Subsemnatul sînt persoană interesată, fiind eu însumi luptător în revoluţie, prezent în 16 decembrie 1989 în mulţimea adunată în jurul casei pastorului Laszlo Tokes, interesat de prestigiul pe care noţiunea de „luptător în revoluţie” o are în opinia publică şi doritor ca în rîndul celor care beneficiază de titlul de luptător în revoluţie să nu se strecoare persoane care încalcă art. 8 din legea 341/2004.Din însuşi conţinutul adeverinţei rezultă că numitul Gelu Voican Voiculescu a desfăşurat activităţi care pot fi apreciate ca poliţie politică, ceea ce contrazice concluzia respectivei adeverinţe.
Astfel, după ce un cunoscut al său, yoghinul Gregorian Bivolaru, a fost arestat de miliţie în 17 aprilie 1984, Gelu Voican Voiculescu, într-o notă adresată securităţii, scrie: „în afara anchetei de rutină privind analiza faptelor sale pentru a stabili dacă întrunesc condiţiile care întrunesc obiectul unei infracţiuni, G.B. trebuie examinat de ofiţeri de securitate specializaţi în probleme de “meditaţie transcedentală” şi familiarizaţi cu problematica”. Doar acest fapt, singur, este îndestulător pentru a trage concluzia că Gelu Voican Voiculescu a colaborat cu securitatea în activităţi de poliţie politică. Practic, el sugerează securităţii ca, chiar dacă ancheta – absolut legitimă – a miliţiei, va stabili că Gregorian Bivolaru nu a săvîrşit infracţiuni, securitatea să desfăşoare o anchetă suplimentară, pe probleme de „meditaţie transcedentală”. Regimul comunist i-a încălcat lui Gregorian Bivolaru dreptul la liberă întrunire şi la exprimarea liberă a opiniilor, fiind nerelevant dacă aceste opinii erau corecte sau nu şi în afara cadrului de apreciere al instanţei de judecată.
Totodată, reiese din conţinutul adeverinţei CNSAS, Gelu Voican Voiculescu a propus securităţii un plan de măsuri pentru compromiterea publică a lui Gregorian Bivolaru, furnizînd şi informaţii cu privire la animozităţi personale pe care Gregorian Bivolaru le avea cu alte persoane, pentru ca planul de compromitere să izbutească. A propus de asemenea trimiterea acestuia la muncă forţată („gen săpături”). Fiecare om are dreptul inalienabil să se compromită singur, prin propriile sale acţiuni, dar a propune securităţii comuniste acţiuni concrete de compromitere a unei persoane care din motive subiective sau obiective era incomodă pentru regimul comunist, este o acţiune de poliţie politică. Exact acelaşi tip de acţiuni l-a săvîrşit securitatea împotriva laureatei Nobel Herta Muller (vezi http://mariusmioc.wordpress.com/2009/10/10/actiunea-de-compromitere-si-riposta-impotriva-herta-muller/).
Gelu Voican Voiculescu atrage totodată atenţia securităţii asupra ambiţiilor de realizare profesională a lui Gregorian Bivolaru („visează la dobîndirea unei catedre la IEFS”), iar prin caracterizarea tendenţioasă pe care i-o face practic sugerează securităţii să intervină ca aceste ambiţii să nu se realizeze. Chiar şi modesta încadrare în muncă ca paznic de noapte a lui Gregorian Bivolaru este demascată ca nepotrivită: „Nu a satisfăcut stagiul militar (…) (ceea ce vine în contradicţie cu încadrarea ca paznic de noapte!)”. Sugerarea implicării securităţii (în mod negativ) în cariera profesională şi locul de muncă a lui Gregorian Bivolaru reprezintă după părerea mea poliţie politică, mai ales pentru slujbe de tip profesor la IEFS sau paznic de noapte, care n-au nici o legătură cu siguranţa naţională.
Apreciez că votul colegiului CNSAS a fost viciat de interese politice, în acel colegiu desfăşurîndu-şi influenţa Cazimir Ionescu, co-părtaş cu Gelu Voican Voiculescu la faptele din decembrie 1989, cunoscut pentru dezinformările pe care le lansa atunci prin televiziunea română, cum ar fi de pildă „oraşul Piteşti poate să dispară complet de pe harta ţării” http://mariusmioc.wordpress.com/2008/10/03/cazimir-ionescu-la-tvr-in-decembrie-1989-o-coloana-blindata-se-indreapta-spre-pitesti-orasul-pitesti-e-in-pericol-sa-dispara-de-pe-harta-tarii/
Tocmai de aceea mă adresez unei instituţii apolitice, cum este o instanţă de judecată, pentru a da o apreciere obiectivă cu privire la calitatea de colaborator al securităţii a lui Gelu Voican Voiculescu, calitate pe care cer să o confirmaţi prin hotărîrea dumneavoastră.
DOVEZI:
- Adeverinţa 1245/23.02.2010 (copie preluată de pe saitul CNSAS)
- Cer ca instanţa să pretindă Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii să înfăţişeze adeverinţa respectivă şi toate actele care au stat la baza întocmirii ei, inclusiv notele informative date de Gelu Voican Voiculescu către securitate şi procesul verbal care consemnează votul colegiului CNSAS în problema respectivei adeverinţe.Solicit judecarea şi în lipsă, dar materialele depuse de pîrîtă la dosar să-mi fie trimise şi mie, conform prevederilor codului de procedură civilă.
Cu cheltuieli de judecată.
Reclamant
Mioc MariusConfirmarea de primire a poştei indică 28 iunie – data cînd Curtea de Apel Bucureşti a primit cererea mea."
Vă recomandăm să citiţi pe aceeaşi temă şi:
Înainte de a-l turna la Securitate, Gelu Voican Voiculescu a încercat să-l racoleze pe Gregorian Bivolaru în francmasonerie - prima parte
Înainte de a-l turna la Securitate, Gelu Voican Voiculescu a încercat să-l racoleze pe Gregorian Bivolaru în francmasonerie - PARTEA A DOUA
La 20 de ani de la mineriadă "anticomunistul" Victor Roncea a ajuns sluga masonului neocomunist Gelu Voican Voiculescu
Gelu Voican Voiculescu - prins din nou cu minciuna
Dezvaluiri senzationale in Evenimentul zilei despre Gelu Voican Voiculescu coordonatorul si tortionarul sef al Securitatii postcomuniste
ADEVERINŢA Nr. 1245/23.02.2010 eliberată de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.)
Filmul „În căutarea Adevărului” – Sophrozin studio, 2009
Cartea „Reprimarea Mişcării Yoga în anii ’80” - Gabriel Andreescu, Editura Polirom
Dezvăluiri tulburătoare despre cazul MISA, din interiorul serviciilor secrete
Procesul meu cu CNSAS şi Gelu Voican este programat pentru 2 noiembrie. Instanţa mi-a cerut să precizez identitatea părţii adverse. Practic mi se cere să înştiinţez instanţa despre adresa lui Gelu Voican Voiculescu, ceea ce mi se pare normal, fiindcă acesta trebuie să aibe drept la apărare în acest proces, pentru ca hotărîrea instanţei să îi fie opozabilă.
RăspundețiȘtergereDacă cumva cunoaşteţi adresa lui Gelu Voican Voiculescu vă rog scrieţi-mi la marius_mioc@excite.com
Totodată, mai sînt 2 procese cu acelaşi subiect - contestarea hotărîrii CNSAS despre Gelu Voican Voiculescu. Unul e reclamaţia lui Rapcea şi Ene iar celălalt e reclamaţia lui Gregorian Bivolaru. Cred că dosarele ar trebui conexate. Cei interesaţi pot găsi citaţia primită de mine, pe care e şi numărul de dosar, la http://mariusmioc.wordpress.com/2010/09/16/procesul-cu-cnsas-si-gelu-voican-programat-pentru-2-noiembrie/
La adresa de e-mail sus-indicată rog să fiu informat şi despre numerele de dosar ale celorlalte 2 procese, pentru a putea face conexarea cît mai repede.
P.S. Nu am legătură directă cu MISA şi nici pe domnul Bivolaru nu l-am cunoscut personal. În cazul ăsta m-am implicat fiindcă CNSAS a fost, după părerea mea, influenţat politic, şi pentru că e cazul să se recunoască identitatea celor care au fosmat echipa FSN în decembrie 1989. Domnul Voican a pozat atunci în prigonit al regimului dictatorial.