luni, 7 ianuarie 2008
Coana justitia din nou in fundul gol
Ziua publica azi un articol dupa lecturarea caruia nu stiu daca sa plang sau sa rad in hohote. Razvan Savaliuc autorul articolului, pare a sustine interesele salariale ale unor procurori, dar in acelasi timp si integritatea unor "demnitari sau magistrati cu grade superioare", care ar putea scapa de anchetele in care sunt cercetati, datorita unor "vicii de procedura". Citez:"Faptul ca procurorilor DNA cu grade inferioare, nu li s-a recunoscut dreptul de a dobandi de drept gradul de procuror suprem ca urmare a alipirii DNA la Parchetul Inaltei Curti, a scos la lumina faptul ca actele acestora apar ca lovite de nulitate absoluta cel putin in cazul dosarelor cu demnitari sau magistrati cu grade superioare(??? de ce numai in aceste cazuri???). De altfel, in cererile adresate CSM, procurori din DNA au recunoscut in scris ca nedetinerea gradului de procuror de Inalta Curte creeaza o grava problema in ceea ce priveste valabilitatea actelor procesual penale intocmite de acestia - care apar ca fiind lovite de nulitate absoluta. Si nu numai in ceea ce priveste actele efectuate de procurorii DNA cu grade inferioare, ci si a celor de la DIICOT, aflati in aceeasi situatie."In finalul articolului Savaliuc funizeaza si lista celor 54 de procurori DIICOT cu grade inferioare, care s-au rugat de CSM, fara succes, sa le acorde fara examen gradul profesional maxim, si pentru care se poate ridica in unele cazuri problema nulitatii absolute a cercetarilor din dosarele instrumentate. La pozitia 32 citim: Marian Delcea, procuror la DIICOT Bucuresti.
Sa plang pentru ca justitia romaneasca se poate face din nou de rahat sau sa rad in hohote pentru ca asa zisul dosarul de trafic de persoane fabricat yoghinilor de catre procurorul Delcea, care si asa este o mare inscenare realizata printr-o multitudine de abuzuri, are sanse si mai mari sa fie lovit de nulitate?
Tot azi Societatea pentru Justitie (SoJust) furnizeaza o analiza a modului de organizare de catre CSM a celor şapte concursuri pentru ocuparea de către judecători si procurori a funcţiilor de conducere la instanţe si parchete, desfăşurate in perioada 2005-2007. Demersul SoJust se datoreaza ingrijorarii profunde generate de acuzaţiile foarte grave aduse unor procurori de cumpărare a subiectelor de concurs pentru ocuparea posturile de conducere, precum si acuzaţiilor de conflicte de interese ce au afectat imparţialitatea examinatorilor judecători ce au caracterizat concursul din decembrie 2007. Rezultatul: "Toate concursurile pentru ocuparea funcţiilor de conducere la instanţe si parchete organizate in 2005-2007, au fost viciate."
In finalul comunicatului, SoJust concluzioneaza cerand printre altele:
"1. demisia de îndată a membrilor CSM, care s-au dovedit incapabili să organizeze şi să gestioneze după criterii obiective chestiunile legate de cariera magistraţilor."
Sa mai adaug ca in acest moment avem in persoana lui Chiuariu, un ministru al justitiei demisionar, cu dosar de cercetare la DNA in legatura cu niste terenuri apartinand Postei Romane instrainate in mod ilegal?
Asta e Justitia Româna. Fun anyone?
Cititi si:
Halal justitie: Membri ai CSM, forul suprem al moralitatii in justitie, anchetati pentru mita si fraudarea unui examen!
Cutremur in Justitia romaneasca. Pe cand unul si in mass media?
Cum intelege CSM sa faca o ancheta? - o radiografie a abuzurilor justitiei
Incalcarea sistematica, flagranta, a prezumtiei de nevinovatie, in cazul MISA, va duce la sanctionarea statului roman de catre CEDO
În România, dreptatea e mai dreaptă pentru unii
Gregorian Bivolaru si MISA in raportul independent Sistemul juridic din România - septembrie 2006, realizat de Societatea pentru Justitie (SoJust)
Discriminarea scolii de Yoga MISA din nou pe agenda de lucru a OSCE la Varsovia, 24 Septembrie - 5 Octombrie 2007
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu