Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 12 noiembrie 2007

Despre a patra putere in stat si apararea interesului public

Niciun comentariu :
"We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them." Albert Einstein

Hotnews relateaza astazi cazul unui cunoscut si apreciat jurnalist care are contracte preferentiale cu serviciile secrete.

Bogdan Chirieac a demisionat, ieri, din functia de Senior editor politica externa si din echipa editoriala a ziarului "Gandul". Gestul a survenit dupa ce, joi, Evenimentul zilei a dezvaluit in exclusivitate ca jurnalistul face afaceri de anvergura cu unul din serviciile secrete - Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si cu alte institutii de stat. Evenimentul zilei a aratat ca tranzactiile se deruleaza prin firma Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL, in care Chirieac a fost asociat pana in ianuarie, fiind inlocuit de mama lui. In ultimii doi ani, firma jurnalistului a avut opt contracte cu STS (dintre care cinci obtinute prin consultarea unei singure oferte) in valoare de 24 de milioane de euro. Desi intr-un editorial publicat in "Gandul" in 2005, Chirieac critica o companie concurenta firmei sale, el sustine ca afacerile nu au interferat niciodata cu articolele pe care le-a semnat".

Este oare acesta singurul caz in care jurnalistii si serviciile "se inteleg foarte bine" in detrimentul opiniei publice si a banului public? In 2006 SRI era cercetat pentru un alt tip de relatie dintre presa si servicii secrete:

"Comisia pentru controlul activitatii SRI a inceput o ancheta in legatura cu presupusa infiltrare a unor ofiteri sub acoperire in redactiile ziarelor, radiourilor si posturilor TV, transmite Antena 3.Membrii comisiei vor sa afle ce amenintari privind siguranta nationala a Romaniei au impus aceste recrutari din randul ziaristilor. In plus, Comisia Parlamentara pentru controlul activitatii SRI vrea sa afle daca nu cumva presupusii ofiteri sub acoperire din presa au fost folositi si in alte scopuri."
Sursa: Hotnews.ro

Avem deci cateva cazuri de stranse legaturi si interese intre presa si servicii secrete. Evident principalele interesate in culegerea de informatii si in influentarea opiniei publice sunt cele din urma. Noi yoghinii, am vazut asta si chiar am simtit-o pe propria piele in cadrul campaniei abil orchestrate din martie 2004 cand in urma comenzii politice si sub coordonarea serviciilor secrete, presa si procurorii au actionat impotriva noastra, incalcand in mod evident, pentru cine a vrut sa vada, legile Romaniei si pe cele ale bunului simt.

In aceste conditii merita sa ne intrebam daca presa, "a patra putere in stat", mai reflecta rolul de reprezentare si aparare a intereselor cetatenesti. Si in acelasi timp merita sa ne punem intrebarea daca serviciile secrete mai apara interesul public sau doar interesul unor persoane private.

Care este deci solutia iesirii din criza in care se afla societatea romaneasca, ametita si manipulata de astfel de interese invizibile, care leaga diverse centre de putere intre ele, in detrimentul intereselor romanilor?

Cititi si:
Contrafacerea dosarelor MISA - Gregorian Bivolaru
Campania Mass Media impotriva MISA si a lui Gregorian Bivolaru
Stenogramele PSD demonstrează iar Marian Vanghelie confirma ca diversiunea din martie 2004 contra MISA a fost realizata la ordinul lui Adrian Nastase
O dovada a dezinformarii si a lipsei de profesionalism la Pro tv
Realitatea TV atentionata de CNA pentru manipulare in cazul MISA - Gregorian Bivolaru
Cum a manipulat opinia publica Acasa tv in cazul Dana Atudorei (Craescu)
Sesizari adresate CNA de catre biroul de presa MISA
Statistici 2 noiembrie - revenire si comentarii
O "orgie" cu Radu Moraru
Dana Crăescu, doar una din victimele războiului mediatic anti-MISA declanşat cu sprijinul procurorilor
Dreptate pentru MISA si Gregorian Bivolaru - Vinovaţii pentru abuzurile din timpul percheziţiilor din 18 martie 2004 trebuie să plătească
Discriminarea scolii de Yoga MISA din nou pe agenda de lucru a OSCE la Varsovia, 24 Septembrie - 5 Octombrie 2007
Incalcarea sistematica, flagranta, a prezumtiei de nevinovatie, in cazul MISA, va duce la sanctionarea statului roman de catre CEDO
Cum intelege CSM sa faca o ancheta? - o radiografie a abuzurilor justitiei
General SRI spagar, autor al dosarului Bivolaru
Gregorian Bivolaru despre persecutiile politice la care au fost supusi yoghinii dupa 1989
Gregorian Bivolaru si MISA in raportul independent Sistemul juridic din România - septembrie 2006, realizat de Societatea pentru Justitie (SoJust)
CAMPANIA ÎMPOTRIVA MIŞCĂRII PENTRU INTEGRARE SPIRITUALĂ ÎN ABSOLUT ŞI ÎNCĂLCAREA DREPTURILOR ŞI LIBERTĂŢILOR MEMBRILOR ORI SIMPATIZANŢILOR MISA

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu