Yoghinii MISA blog

Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 30 noiembrie 2010

Internetul wireless si telefonia mobila imbolnavesc si copacii!

Niciun comentariu :
Internetul wireless si telefoanele mobile au un efect devastator asupra mediului, sustin cercetatorii olandezi, care au constatat ca in mediul urban, copacii sunt afectati de radiatii.

Cercetatorii olandezi din Alphen aan den Rijn au efectuat studii dupa ce au constatat ca exista anormalitati in dezvoltarea copacilor care nu pot fi explicate prin diverse bacterii sau virusi.

Se pare ca in ultimii cinci ani, toti copacii au fost afectati de radiatiile de la telefoanele mobile si de retelele de Internet wireless, arata CNet.

Studiul a aratat ca peste 70% din copacii din zonele urbane din Olanda sunt afectati de "boala" Wi-Fi: este vorba despre variatii de crestere, fisuri in coaja sau diverse afectiuni, in conditiile in care aceste simptome apareau la doar 10% dintre copaci in urma cu cinci ani. Majoritatea copacilor din zonele impadurite nu au insa astfel de probleme, ceea ce arata ca mediul este cauza.

Evident oamenii care locuiesc in zonele cu relee de telefonie mobila si internet wireless sunt cu atat mai mult afectati.

Sursa: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1332310/Is-Wi-Fi-killing-trees-Dutch-study-shows-leaves-dying-exposure-Wi-Fi-radiation.html

Pe acelasi subiect:
Noi cercetari despre nocivitatea telefoniei mobile si a tehnologiilor wireless
Telefoanele mobile altereaza ADN-ul uman, provocand cancer si infertilitate
Studiu: Telefoanele mobile, mai periculoase decat fumatul
ROMÂNII EXPUŞI RADIAŢIILOR EMISE DE ANTENELE GSM

Imagini de la un eveniment boicotat de presă: Spectacolele şi concertele Congresului Internațional de YOGA, Bucureşti 2010

Un comentariu :
În aceasta toamnă, la fel ca în alţi ani, câteva ziare româneşti au continuat războiul psihologic împotriva MISA cu o serie de articole calomnioase şi mincinoase. Articolele evident realizate la comandă pentru că nu au reflectat şi opiniile yoghinilor aşa cum cere deontologia profesională, au lansat fie aceleaşi vechi invenţii, fie au inventat filme cu femei goale şi imagini cu camera ascunsă care nu dezvăluiau absolut nimic, ori au lansat ştiri false şi extrem de macabre.

Subiectul MISA a devenit însă brusc neinteresant pentru presă în perioada 13-17 octombrie 2010 tocmai când a avut loc la Bucureşti Congresul Internaţional de YOGA „Dumnezeu ne face semne”, eveniment complet boicotat de către presă. Acest fapt face cu atât mai unice şi mai interesante imaginile de mai jos de la spectacolele şi concertele Congresului Internațional de YOGA.

Cătălin Truţă (OMU) a susţinut în prima zi a Congresului un recital de muzică electronică inspirată din tradiţia străveche românească

Muzica lui Jeszenszky Istvan ne-a dăruit valenţele sacre ale străvechilor sonorităţi indiene. Acesta a susţinut un concert în finalul celei de-a treia zi de Congres.

În cea de-a patra seară a avut loc spectacolul de teatru iniţiatic şi dans indian CHEMAREA PARADISULUI.


Concertul formaţiei Devas a ridicat sala în picioare.


Mai multe imagini de la spectacolele şi concertele congresului găsiţi aici.

Vezi şi:
Conferințele și seminariile Congresului Internațional de YOGA 2010. Fotoreportaj, prezentarea conferinţelor, a seminariilor şi a autorilor
Fotoreportaj - Prima zi a Congresului Internaţional de YOGA „Dumnezeu ne face semne”, Bucureşti, 13-17 octombrie 2010

joi, 25 noiembrie 2010

Yoga si sexualitatea - rezultatele unui studiu publicat in Journal of Sexual Medicine

Niciun comentariu :
Folosirea termenului de sex si cel de yoga in aceeasi fraza nu este deloc intamplatoare, pentru ca yoga nu are doar beneficii fizice, ci si pe plan sexual, fapt demonstrat de un studiu recent.

Conform unui studiu publicat in Journal of Sexual Medicine, la 12 saptamani dupa ce au inceput sa ia cursuri de yoga, 40 de femei cu varsta cuprinsa intre 22 si 55 de ani, majoritatea maritate, fara sa fi incercat yoga pana atunci si chiar fara a face sport in mod regulat, au declarat ca viata lor sexuala s-a imbunatatit in proportie de 20%.

S-au observat imbunatatiri mai ales in ceea ce priveste dorinta, starea de excitatie, lubrifierea, orgasmul, satisfactia si durerea resimtita in timpul actului sexual. Mai mult, femeile de peste 45 de ani au resimtit mai multe imbunatatiri decat cele mai tinere.

La fel s-a intamplat si in cazul barbatilor. Dupa 12 saptamani de yoga, 65 de barbati cu varste cuprinse intre 24 si 60 de ani au declarat ca resimt deja beneficiile, mai ales la nivelul dorintei, al satisfactiei din timpul actului sexual, al performantei, increderii, sincronizarii cu partenera, al erectiei, controlului ejacularii si orgasmului.

Cercetatorii au recunoscut ca nu cunosc motivul pentru care yoga ajuta atat de mult functia sexuala, insa cred ca este vorba despre tonifierea muschilor, ameliorarea depresiei si anxietatii, o mai buna stare generala, scaderea tensiunii si o mai buna irigare sangvina la nivelul organelor genitale.

Alte cercetari au aratat ca yoga este benefica femeilor ce se lupta cu disfunctiile sexuale.
Sursa: ThirdAge, Traducere: Ziare.com

miercuri, 24 noiembrie 2010

Directorul Institutului de Seismologie: „Am avut 16 cutremure în ultimele două zile”

Niciun comentariu :
Zona Vrancea „tremură” de aproximativ două săptămâni. Nu a trecut aproape nicio zi fără să se producă un mic seism. Potrivit directorului Institutului Român de Seismologie Aplicată, Victorin Toader, maximul a fost înregistrat în ultimele două zile, când s-au înregistrat, deja, 16 cutremure.

„Trecem prin cea mai activă perioadă din punct de vedere seismic de la începutul anului. Din 6 noiembrie s-a înregistrat o accentuare a seismicităţii în zona Vrancea. Până în 11 noiembrie au fost câte unul sau două cutremure zilnic, apoi a urmat o pauză, iar din 14 noiembrie au reînceput. În 23 şi 24 noiembrie s-au produs cele mai multe, câte 8. Este vorba, în general, de cutremure mici, sub 2 grade”, a explicat Victorin Toader, directorul IRSA.

P.S. - Conform Institutului National pentru Fizica Pamantului astazi s-au mai inregistrat 3 cutremure de 2-2.1 grade Richter in Vrancea si in Campia Româna.

Cititi si: Patru cutremure într-o singură oră, în Vrancea şi Galaţi

Exemplu de manipulare media: Desi Coreea de Sud a recunoscut ca a deschis prima focul, mai mult de 80% din mass media critica exclusiv Coreea de Nord

Niciun comentariu :

Coreea de Nord a declarat marţi că Seul a tras primul obuz, determinând astfel un răspuns militar.

"Inamicul sud-coreean, în pofida avertismentelor noastre repetate, a comis provocări militare procedând la tiruri de artilerie pe teritoriul nostru maritim, aproape de insula Yeonpyeong, începând cu ora 13.00 (06.00, ora României)", a informat comandamentul armatei nord-coreene.

Coreea de Sud a recunoscut că realiza exerciţii militare regulate în largul coastei de vest înaintea tirului de obuze efectuat de către Coreea de Nord, dar ca acestea nu erau îndreptate către Nord.

"Efectuam exerciţiile militare obişnuite şi tirul de test a fost orientat spre vest nu spre nord," a declarat un oficial militar sud-coreean.

Dupa cum se poate vedea din imagine insula Yeonpyeong se află la vest de Seul.

Vezi si
Exemple de manipulare mediatica si corporatista: Povestea "bradului" care nu e brad dar care a aruncat in haos traficul bucurestean

Patru cutremure într-o singură oră, în Vrancea şi Galaţi

Niciun comentariu :
Nu mai puţin de patru cutremure au avut loc marţi seară în România, într-o singură oră. Seismele au fost de mică intensitate, dar specialiştii spun că astfel de evenimente sunt rare. Trei dintre cutremure s-au produs în zona Vrancea, în timp ce al patrulea a avut loc în zona Galaţi.

Deşi au fost seisme de suprafaţă, ele nu s-au resimţit nici în localităţile apropiate de epicentru. Cel mai puternic a avut o magnitudine de 3 pe scara Richter, iar cel mai slab de doar 2,4.

Potrivit Centrului Seisimic Euro Mediteranean, primul cutremur s-a produs la ora locală 00:55 şi a avut o magnitudine de 2,8 pe scara Richter. Epicentrul a fost localizat la 37 de kilometri Vest de Focşani şi 37 de kilometri Nord-Vest de Râmnicu Sărat, la o adâncime de 24 de kilometri.

Cel de-al doilea seism a avut loc după circa 13 minute şi a avut o magnitudine de 2,5 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la 18 kilometri Nord-Vest de Galaţi şi 10 kilometri Sud-Est de Pechea. Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 12 kilometri.

Al treilea cutremur s-a produs la ora locală 01:51, la o adâncime de 26 de kilometri. Potrivit seismologilor, acesta a avut o magnitudine de 3 pe scara Richter, iar epicentrul a fost localizat foarte aproape de primul cutremur.

Ultimul seism a fost înregistrat la ora 01:56 în aceeaşi zonă - 37 kilometri Vest de Focşani, 35 kilometri Nord-Vest de Râmnicu Sărat. Magnitudinea acestuia a fost de 2,4 pe scara Richter, iar adâncimea la care s-a produs a fost de 25 kilometri.
Sursa: Antena3

Cititi si: MESAJ REFERITOR LA UN POSIBIL CUTREMUR IN PERIOADA IMEDIAT URMATOARE

marți, 23 noiembrie 2010

Lansare de carte: "The Secret Tantric Path of Love - to happiness and fulfillment in a couple relationship"

Niciun comentariu :

Tara Yoga Centre şi Natha Publishing House organizează Vineri, 26 noiembrie 2010, ora 6 pm, la Londra, lansarea internatională a cărţii profesorului yoga Gregorian Bivolaru "The Secret Tantric Path of Love - to happiness and fulfillment in a couple relationship".

Publicată anterior în România sub numele de "SECRETE AMOROASE ESENŢIALE PENTRU CUPLURILE CARE ASPIRĂ SĂ FIE FERICITE" cartea apare acum într-o ediţie nouă în limba engleză, îmbogăţită de către autor.

Evenimentul lansării include:
  • Seminar Tantra - "Introduction to Tantra and Oriental Sexuality" susţinut de intructorii de Tantra Mihai şi Adina Stoian - ce va furniza o introducere inspirată în misterele Tantrei.
  • Prezentarea autorului şi autografe
  • Un concert de muzică electronică
Cartea este un rezultat al anilor de cercetare şi de înţelegere profundă a emoţiilor, a psihicului şi a mentalului uman. Scrisă ca un compendiu de răspunsuri date la mii de întrebări pe care Grieg le-a întâlnit de-a lungul anilor, cartea este structurată pe capitole care acoperă aspectele cele mai importante legate de dragoste, împlinire sexuală, spiritualitate, Tantra şi natura umană a relaţiei de cuplu.

Cartea profesorului yoga Gregorian Bivolaru este o ocazie de a obţine informaţii de primă mână într-un domeniu de viaţă care este foarte adesea uitat sau ignorat. Scrisă într-un limbaj comun şi uşor de citit, ea este un ajutor de nădejde pentru oricine este interesat să înţeleagă importanţa împlinirii sexuale şi a iubirii adevărate în relaţia de cuplu, ca un aspect esenţial pentru a putea trăi o viaţă fericită şi minunată.

luni, 22 noiembrie 2010

Mărturii despre reîncarnare: Copilul James Leininger povesteşte detalii din viaţa anterioară cand a fost pilot militar în al doilea război mondial

2 comentarii :
Cu şase decenii în urmă un tânăr de 21 de ani pilot de vânătoare al US Navy aflat în misiune în Oceanul Pacific a fost doborât de artileria japoneză. Numele lui ar fi fost probabil demult uitat dacă nu ar fi existat un copil pe nume James Leininger. Câtiva oameni - inclusiv cei care l-au cunoscut pe fostul pilot de vânătoare - cred că James este o reîncarnare a aviatorului. Părinţii lui James, Andrea şi Bruce, un cuplu modern şi cu studii superioare, spun că erau printre cei care ar fi crezut cel mai puţin că o astfel de poveste ar putea să apară în viaţa lor. Dar, între timp, ei au devenit convinşi de faptul că fiul lor a trăit într-o viaţa anterioară.

De la o vârstă fragedă James nu s-a jucat decât cu avioane, spun părinţii săi. Dar pe la 2 ani, avioanele au început să provoce fiului lor iubit coşmaruri ce apăreau cu regularitate. Atunci când Andrea l-a întrebat pe fiul ei ce anume visează el a spus "avion în flăcări prăbuşindu-se, omuleţul nu poate ieşi."
În imaginile de mai sus: James Huston Jr., a cărui moarte tragică în timpul al doilea război mondial este amintită în detaliu de către tânărul James Leininger

James privea la tv doar emisiuni pentru copii iar părinţii lui nu se uitau la filme documentare despre al doilea război mondial sau despre istorie militară. Andrea spune că mama ei a fost prima persoană care a sugerat că James ar putea să aibă amintiri dintr-o viaţă anterioară. La început ea a fost neîncrezătoare cu privire la această variantă. Dar, odată cu trecerea timpului, Andrea nu a mai ştiut ce să creadă. Într-o înregistrare video a lui James la vârsta de 3 ani, el poate fi văzut înconjurând un avion ca şi cum ar face o verificare înainte de zbor. Cu altă ocazie mama lui i-a cumpărat un avion de jucărie şi i-a arătat ceea ce părea a fi o bombă în partea de dedesubt. James a corectat-o şi i-a spus că era un rezervor de combustibil auxiliar (drop tank). "Niciodată nu am auzit de un astfel de rezervor", a spus ea. "Habar nu aveam ce e un rezervor auxiliar".Apoi, coşmarurile violente ale lui James s-au agravat, având loc de trei sau patru ori pe săptămână. Bunica băiatului a sugerat că ar trebui să se apeleze la serviciile lui Carol Bowman, un consilier şi terapeut care studiase şi cazuri de reîncarnare. Cu ajutorul lui Bowman, părinţii au început să-l încurajeze pe James să-şi împărtească amintirile - şi imediat, spune Andrea, coşmarurile au apărut mai rar. James a devenit, de asemenea, mai coerent în povestirile despre aparentul său trecut. Bowman susţine că James se afla la vârsta când vieţile anterioare sunt mai uşor de amintit. "În copilărie ei nu au încă condiţionarile culturale suprapuse peste experienta de viaţă, astfel încât amintirile pot să iasă mai uşor la suprafaţă", a spus ea.

avion F4U Corsair

De-a lungul timpului James a dezvăluit detalii extraordinare despre viaţa unui fost pilot de vânătoare - mai ales înainte de culcare când era somnoros. James le-a spus părinţilor săi că avionul lui a fost lovit de japonezi şi s-a prăbuşit. James i-a spus tatălui său că zbura pe un avion Corsair, iar apoi i-a spus: "Făceau pană de cauciuc mai tot timpul." Istoricii şi piloţii sunt de acord că pneurile avionului aveau de suferit la aterizare. Dar asta e un lucru uşor de aflat din cărţi sau de la televizor. James a pomenit, de asemenea, numele vasului de pe care decola - Natoma - şi numele unui coleg de zbor, Jack Larson. După câteva cercetări, Bruce a descoperit că atât Natoma cât şi Jack Larson erau nume reale. Natoma Bay fusese un portavion mic care a luptat în Pacific, iar Larson locuieşte azi în Arkansas. "Parcă mi se scurgea creierul prin urechi. Pur si simplu nu-mi venea să cred."

portavionul USS Natoma Bay

Bruce a devenit realmente obsedat în căutarea sa pe Internet, parcurgând înregistrări militare şi intervievând oameni care au servit la bordul portavionului Natoma Bay. James îi spuse că avionul să a fost doborât la Iwo Jima. De asemenea, i-a spus că avionul său a fost lovit direct în motor. Bruce a aflat rapid că singurul pilot din escadronul ucis la Iwo Jima a fost James M. Huston Jr. Un artilerist pe nume Ralph Clarbour care zburase pe un avion american ce decola de pe portavionul Natoma Bay, i-a spus că avionul său se afla chiar lângă cel pilotat de către James M. Huston Jr. în timpul unui raid în apropiere de Iwo Jima pe 3 martie 1945. Clarbour i-a relatat lui Bruce că a văzut avionul lui Huston lovit de o salvă de proiectile anti-aeriene. "A fost lovit în faţă chiar în mijlocul motorului", a mai spus el.

Bruce crede acum că fiul său a avut o viată anterioară în care a fost James M. Huston Jr. "El a venit înapoi, pentru că are ceva de terminat." Soţii Leininger i-au scris o scrisoare sorei lui Huston, Anne Barron, despre micuţul lor. Iar acum crede şi ea acelaşi lucru. "Copilul a fost foarte convingător venind cu o mulţime de detalii pe care nu avea de unde să le ştie", a spus ea.

Amintirile vii ale lui James încep să se estompeze pe măsură ce el creşte în vârstă - dar printre posesiunile sale nepretuiţe rămân două obiecte primite de la fosta sa soră, Barron: un bust al lui George Washington şi un mini model al unei aeronave Corsair. Ele erau printre efectele personale ale lui James Huston trimise acasă după război. "James pare să fi experimentat ceva ce nu cred că este unic, dar modul în care a fost revelat este destul de uimitor", spune tatăl.


Teoria reîncarnării a fost de sute de ani un motiv de dispută între filozofi, clerici, oameni de ştiinţă şi spiritişti. Pentru mulţi alţii însă, reîncarnarea nu este doar o teorie, ci este un fapt indisputabil, experimentat personal. Deoarece în aceste cazuri dovezile constau în experienţe personale, netransferabile, atunci când cineva relatează propriile amintiri din vieţi anterioare este privit de multe ori cu scepticism, dispreţ sau chiar cu acuzaţii de fantezie. Însă uneori există şi posibilitatea verificării unor detalii concrete în special în cazul vieţilor mai recente trăite aproximativ în aceeaşi arie geografică aşa cum este cazul lui James Leininger.

Pe cei care spun că nu există reîncarnare pentru că nu ne amintim vieţile anterioare, i-am provoca să îşi amintescă detalii din copilăria lor timpurie.
Cei mai mulţi dintre noi ne putem aminti doar evenimente izolate şi vagi. Dacă nu ne putem aminti cea mai mare parte a copilăriei noastre cum ar posibil să ne amintim vieţi anterioare? Şi aşa avem destule probleme în viaţa actuală. Imaginaţi-vă încearcând să faceţi faţă problemelor şi traumelor din vieţile anterioare, toate în acelaşi timp. Dumnezeu, în mila Sa infinită a pus un văl peste aceste amintiri. Ele mai răzbat uneori în primii ani de viaţă sau în cazuri speciale şi mai târziu. La fel ca şi James mulţi copii cu vârste de până la 7 ani îşi amintesc detalii din alte vieţi însă rareori ei au ocazia de a avea în jurul lor adulţi care să nu-i inhibe şi să aibă răbdarea sau deschiderea de a-i asculta fără a-i suspecta de vreo tulburare psihică.

Informaţii referitoare la reîncarnare au existat şi mai există în Biblie şi în unele texte apocrife. Biserica primelor secole a acceptat teza reîncarnării, susţinută şi de Iisus. În anul 553 însa, la cel de al cincilea Conciliu Ecumenic de la Constantinopol, teza reîncarnării a fost anatemizată, fiind considerată drept o eroare dogmatică. Împăratul roman Justinian (care avea drept leit-motiv: "Afurisit fie cel care, de aici încolo, va mai crede în preexistenţa sufletului!") a impus clerului propriul său crez. Pentru a nu deranja Conciliul, l-a pus sub arest pe Papa Vigilius şi a obligat episcopii să accepte noua dogmă. Justinian a considerat că teza reîncarnării acordă omenirii o prea lungă perioadă de timp pentru atingerea unei trepte mai înalte de dezvoltare a conştiinţei. După anul 553, credincioşilor li s-a spus de către biserică că au la dispoziţie o singură viaţă pentru a reveni din nou la stadiul dinaintea comiterii păcatului originar. Din păcate datorită acestei eliminări dogmatice oamenii nu au mai putut să devină conştienţi de existenţa legii cauzei şi a efectului în vieţile lor şi în acelaşi timp de singurul lucru care este unic, permanent, şi neschimbător unui şir de încarnări: Sinele Divin.

Biserica a exclus treptat aproape toate textele, documentele şi cele 31 evanghelii apocrife, neconforme noii linii dogmatice trasate. Cu toată cenzura impusa textelor originare, s-au mai păstrat pe alocuri unele referiri ale lui Iisus la reîncarnare (afirmaţiile lui Iisus despre reîncarnarea profetului Ilie în trupul lui Ioan Botezatorul din Evanghelia lui Matei 11, 14 şi 17, 10-13, sau cele spuse de Iisus fariseilor - Evanghelia lui Ioan 8, 56-58). Alte pasaje biblice care aduc indicii asupra reîncarnării: Evanghelia lui Ioan 9, 1-3, Epistola lui Pavel catre Filipeni 2, 6-7. Deasemenea, mai găsim referiri în documentele necanonice (apocrife): Evanghelia dupa Pistis Sophia, Evanghelia lui Toma s.a.

Citeşte şi:
Culmea prostiei antispirituale: reincarnarea cu adeverinta

duminică, 21 noiembrie 2010

Rezonanta: Bach - Tocata si fuga in D minor la harpa din pahare

Niciun comentariu :
O simpla mangaiere a unui pahar de cristal se transforma in vibratie, iar vibratia intr-un sunet ce este specific fiecarei forme sau cavitati rezonante. Insa ceea ce pentru unii pare o joaca de copii pentru altii se transforma in arta.

Rezonanţa înseamnă - conform latinescului "resonare" - a răsuna, a repeta un sunet sau altfel spus o vibraţie.

În fizică, rezonanţa se defineşte ca fiind procesul prin care are loc un transfer de energie între două sisteme vibratorii sau care oscilează cu frecvenţa de vibraţie apropiată (sistemul sursă şi sistemul rezonator), şi care are ca efect o creştere a amplitudinii vibraţiilor sistemului rezonator. În cazul în care sistemul rezonator are frecvenţa de vibraţie perfect egală cu a sistemului sursă, amplitudinea vibraţiilor sistemului rezonator creşte foarte mult (dacă nu ar exista fenomene de inerţie ar tinde la infinit) către o valoare maximă caracteristică.

Rezonanţa însă este un fenomen specific nu numai fizicii. În definitiv tot ceea ce există în univers vibrează cu o anumită frecvenţă specifică (sau cu mai multe în cazul sistemelor complexe, cum ar fi omul) şi deci totul interacţionează într-o măsură mai mică sau mai mare cu cât diferenţa de frecvenţă este mai mică sau mai mare.

Deoarece prin modificarea frecvenţei de vibraţie sistemul rezonator (în cazul de faţă o fiinţă umană) se poate conecta la diferite sisteme sursă, fenomenul de rezonanţă reprezintă o foarte fină şi eficientă modalitate de percepţie. Pe baza legii rezonanţei - această cheie secretă cum au numit-o unii esoterişti - se poate explica cum două lucruri sau fenomene aparent total independente din univers se pot afla în legătură sau pot interacţiona selectiv, fiind astfel cuprinse sau integrate în marele "tot".

joi, 18 noiembrie 2010

Pana cand vom mai fi otraviti cu sare iodata si cianhidrata?

Niciun comentariu :
Sarea iodata - un subiect pe care l-am mai prezentat pe acest blog - continua sa ne afecteze pe noi toti desi ordonanta care instituie obligativitatea folosirii ei este complet neconstitutionala. Oare nu se gaseste nici un avocat care sa anuleze in instanta acest act abuziv?

Cei care doresc sa folosesca in alimentatia lor doar sare neiodata e bine sa stie ca o pot gasi la magazinele naturiste de tip Plafar. Din pacate acest lucru este valabil doar pentru hrana realizata in propria bucatarie, majoritatea produselor alimentare de pe piata continand deja sare iodata si aditivata cu ferocianuri.
S-au implinit deja opt ani de la celebra OUG a Guvernului Nastase - in 2002 - privind introducerea sarii de bucatarie iodate. O masura care in loc sa amelioreze starea de sanatate a romanilor mai mult a inrautatit-o. De cand a fost introdusa numarul celor cu hiper sau hipotiroidie a crescut. Iodul in exces a condus la alte boli, la dereglari de hormoni etc.

In principiu, la momentul introducerii ordonantei Danielei Bartos aproximativ 8.000 de cetateni aveau nevoie de suplimentare de iod. Iar acestia locuiau in zone sarace in culturi ce contin iod, sau aveau o alimentatie bazata pe multa varza si conopida, alimente care produc dereglari ale iodului din glanda tiroida. In general, aceste persoane puteau fi tratate in proportie de peste 80% administradu-li-se cate o doza lunara de 50 mg de iod timp de 3-4 luni. Glanda tiroida contine cam 35 mg de iod, o cantitate mai mare determinand hipertiroidia, iar una mai scazuta hipotiroidia. Iodul ajuta la eliberarea unor hormoni ai tiroidiei T3 si T4 care sunt necesari in organism. Pentru acesti 8.000 de cetateni deficitari in iod au inceput sa suporte consecintele alte 22 de milioane de persoane. Iodul a ajuns practic peste tot: in paine, in mezeluri, in branzeturi, in lapte (pana si vacilor li se da sa linga sare iodata iarna), in tot felul de produse de patiserie, alte alimente si asta datorita sarii iodate. Iodul din sare este instabil in mod natural asa ca se stabilizeaza prin iodura de potasiu si prin iradiere. Pentru ca sarea fina iodata sa nu se aglomereze la umiditate se pun antiaglomeranti ca E535 si E536. Acestia sunt cianhidre (ferocianuri) care la temperaturi de 80-90 de grade Celsius (cand se prepara mancarea) se descompun, iar impreuna cu potasiul eliberat se transforma in cianhidra de potasiu, sau altfel cunoscuta ca cianura. Un component extrem de toxic, o otrava.

Sarea iodata este toxica
In anul 2002, Guvernul Romaniei a emis HG 568, o ordonanta care impunea ca toata sarea din comert sa fie iodata. Se afirma ca, in acest fel, vor fi combatute afectiunile tiroidiene produse de deficientele de iod. Numerosi cercetatori si medici, din Romania si din strainatate, familiarizati cu aceasta problema, afirma insa cu totul altceva decat aceasta versiune oficiala. Studii minutioase in acest sens au revelat ca un consum sporit de compusi sintetici ai iodului creste incidenta unor afectiuni tiroidiene autoimune, favorizeaza supradezvoltarea si chiar aparitia unor procese inflamatorii la nivelul glandei tiroide. Consumul de compusi sintetici ai iodului (ioduri si iodati) produce alergie si mareste intoleranta la substantele care contin acest element (de exemplu, cele folosite in radiologie).

Din experienta altor tari, precum Anglia, Zair, Argentina, Australia, unde s-a practicat iodarea partiala a sarii, in unele orase sau comunitati, s-a demonstrat ca procedeul trebuie intrerupt imediat, deoarece a crescut ingrijorator numarul cazurilor de hipotiroidie, hipertiroidie (inclusiv Basedow), cancer tiroidian, precum si numarul cazurilor de alergie la iod. Unele boli enumerate, precum cancerul tiroidian si unele reactii anafilactice la iod (pot fi socuri anafilactice) sunt mortale. In Tasmania, tara care a "beneficiat" de iodarea obligatorie a sarii si a altor alimente, s-a remarcat faptul ca rata cancerului tiroidian a crescut de trei ori.

In anul 2001, au existat in Romania 12.417 cazuri de hipotiroidie; in 2000 fusesera 11.541, iar din 1994 pana in 1999 au fost inregistrate intre 4713 si 7359 cazuri de hipotiroidie. In plus, tratatul lui Harrison, dupa care se pregatesc medicii americani, afirma, la pagina 2143, ca "din cele 18 cazuri posibile de hipotiroidie, unul singur se datoreaza deficitului de iod"... Ca urmare, cercetatorii din celelalte tari care au experimentat, cu rezultate negative, de altfel, iodarea partiala a sarii, au observat ca, daca dai iod (compusi sintetici cu iod) unei populatii oarecare, unii fac hipotiroidie, altii fac hipertiroidie, unii fac cancere de tiroida, altii fac reactii alergice. Din moment ce mai mult de 99% din locuitorii Romaniei sunt eutiroidieni, adica normali din punct de vedere tiroidian, nu se justifica deloc administrarea pe trei cai a iodului... S-a constatat ca dupa introducerea ordonantei, in cei opt ani de aplicare, numarul celor cu hipotiroidie a crescut cu 13%, iar cel al celor cu hipertiroidie cu 27%. Timp in care maladiile neurologice carora ii era adresata iodarea nu au scazut ci dimpotriva au crescut si acestea cu 3-7%, in fiecare an.

Masura iodarii sarii e menita sa imbolnaveasca si sa reduca populatia planetei, alaturi de alte masuri care sunt introduse, sau cele care vor fi introduse prin celebrul Codex Alimentarius. Deja in cabinetele medicale, numerosi specialisti recomanda folosirea sarii normale, marine sau a celei GEMA, extrasa de la mari adancimi, a sarii naturale, care pe langa sodiu si clor contine numeroase alte minerale, aproximativ 80 la numar, ca si oligoelemente ce ajuta la sanatate.
Sursa: AIM
Cititi si:
Cine se joaca cu sistemul nostru endocrin? De ce li se baga celor sanatosi fortat iodura pe gat?
Consumam sare iodata cu de-a sila
Recomandare: Enciclopedia aditivilor - informatii indispensabile romanilor inteligenti si prudenti care nu se lasa otraviti cu aditivi
Otrava noastra cea de toate zilele: Aditivii alimentari

marți, 16 noiembrie 2010

Conferințele și seminariile Congresului Internațional de YOGA 2010. Fotoreportaj, prezentarea conferinţelor, a seminariilor şi a autorilor

Niciun comentariu :
75 de conferințe și seminarii. 69 de conferențiari. Impresionant de multe informații noi şi interesante. Şi un public la înălțime. Cam așa a arătat Congresul Internațional de YOGA "Dumnezeu ne face semne...", organizat de Şcoala de YOGA MISA la București, în perioada 13-17 octombrie 2010.


Prima zi
Sesiunea 1: Prezentarea conferinţelor şi a autorilor
A doua zi
Sesiunea 2: Prezentarea conferinţelor, seminariilor şi a autorilor
Sesiunea 3: Prezentarea conferinţelor, seminariilor şi a autorilor
Sesiunea 4: Prezentarea conferinţelor şi a autorilor
Sesiunea 5: Prezentarea conferinţelor şi a autorilor
A treia zi
Sesiunea 6: Prezentarea conferinţelor, seminariilor şi a autorilor
Sesiunea 7: Prezentarea conferinţelor, seminariilor şi a autorilor
Sesiunea 8: Prezentarea conferinţelor şi a autorilor
Sesiunea 9: Prezentarea conferinţelor şi a autorilor
A patra zi
Sesiunea 10: Prezentarea conferinţelor şi a autorilor
Sesiunea 11: Prezentarea conferinţelor, seminariilor şi a autorilor
Sesiunea 12: Prezentarea seminariilor şi a autorilor
Sesiunea 13: Prezentarea conferinţelor, seminariilor şi a autorilor
Sesiunea 14: Prezentarea conferinţelor, seminariilor şi a autorilor
Sesiunea 15: Prezentarea conferinţelor şi a autorilor
Sesiunea 16: Prezentarea conferinţelor, seminariilor şi a autorilor
Sesiunea 17: Prezentarea conferinţelor, seminariilor şi a autorilor
Ultima zi
Sesiunea 18: Prezentarea conferinţelor şi a autorilor
Sesiunea 19: Prezentarea conferinţelor, seminariilor şi a autorilor
Sesiunea 20: Prezentarea conferinţelor, seminariilor şi a autorilor
Sesiunea 21: Prezentarea conferinţelor, seminariilor şi a autorilor
Discursul susţinut de Grace Ambăruş, preşedinta MISA, a deschis Congresul.

Prezentarea invitaţilor.

Monica Dascălu anunţă evenimentele din program.

Un adevărat imn al Congresului a fost meditaţia cu starea de elan spiritual nestăvilit către Dumnezeu, realizată înainte de începerea fiecărei sesiuni de conferințe.

Swami Mahalayananda, semnând diplomele primite de cei care au susținut conferințe în cadrul Congresului.

Johanes Suoranta din Finlanda a vorbit despre manifestarea semnelor divine în diferite tradiţii spirituale.

Conferinţa lui Morgan Arundel din Anglia a avut ca temă Puterea atenţiei şi calitatea discernământului: instrumente esenţiale pentru urmarea unei căi spirituale autentice şi pentru a depăşi cu succes încercările spirituale.

Yogeshvar Kartik din India a vorbit despre practica YOGA din perspectivă vedantică.

Angelika Hünefeld din Germania, la una dintre conferinţele susţinute.

Comparaţia făcută de Uriel Yariv între iudaismul esoteric sacru, Kabala şi YOGA esoterică sacră a fost pentru mulți o adevărată revelație.

Adina şi Mihai Stoian au avut un seminar de ASANA-e în cuplu.

Doru Bodea vorbind despre legea rezonanţei.

La seminarul despre MUDRA-e, gesturile simbolice sacre, a fost mai multă practică decât teorie.

Mihai Stoian și Monica Dascălu, realizând împreună meditația cu starea de elan spiritual nestăvilit către Dumnezeu.

Foca Yariv şi Pistis Zadof, prezentând şcoala de YOGA înfiinţată în India.

Mirela Chiroiu prezentând şcoala din Franţa.


Swami Mahalayananda din Portugalia, la una dintre conferinţele susţinute.

Adina și Mihai Stoian

Celestine Andersen și Martin Svensson din Danemarca au împărtășit din experienţele unui cuplu tantric.

Ciprian Fodor şi Alexandru Micu au prezentat informaţii interesante despre continenţa sexuală, abordată din punct de vedere ştiinţific.

Mai multe imagini de la conferinţele Congresului aici.